Арсенал поново без трофеја

Играју лепо али ништа не освајају. Ово се приписује екипи коју предводи Арсен Венгер сувише дуго, и питање је колико ће стрпљења за овакву клупску политику у новој сезони имати ново руководство клуба са "Емирејтса".

Титула ове године по свој прилици не иде у северни Лондон. Фудбалери Арсенала имају још само теоретску шансу да стигну до пехара који чекају јако дуго, пошто су на „Рибок" стадиону изгубили од Болтона са 2:1 у 34. колу Премијер лиге.

„Тобџије" су трећи на табели са 64 бодова. Девет мање од водећег Манчестер јунајтеда и три мање од Челсија.

Домаћи тим повео је голом Данијела Стариджа у 38. минуту, изједначио је Робин ван Перси почетком другог полувремена, а резервиста Тамир Коен је у 90. минуту донео тријумф Болтону.

Прекиди су на овом сусрету били слаба тачка екипе Арсена Венгера, јер су оба гола примили након ударца из угла. У 38. минуту Кејхил је шутирао ка голу али је Насри избаци олопту са гол линије, али је изврсно реаговао Данијел Стариџ и тако довео своју екипу у вођство.

Био је то седми гол у последњих девет утакмица нападача који је на позајмици из Челсија.

Непосредно пре водећег гола Ли је имао стопостотну прилику, а до краја полувремена и Арсенал је могао до гола, али је лопта после шута Фабрегаса погодила стативу.

Почетком другог полувремена Ђуру је оборио Стариджа у шеснаестерцу, али је Кевин Дејвис очајно извео једанаестерац, па је голман Шчесни одбранио.

Казна је стигла врло брзо, у 48. минуту, када је после додавања Фабрегаса Ван Перси постигао го, 17. у исто толико утакмица. Арсенал је од тада нападао, имао је и неколико солидних прилика, али није успео поново да пробије одбрану гостију.

У 90. минуту 27-годишњи Тамир Коен побегао је Ђуруу и главом погодио гол за тријумф Болтона. Венгер је бурно реаговао, а његов тим ће, највероватније, и ову сезону завршуити без трофеја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи