Читај ми!

Финале Купа ван Београда?

Председник Скупштине града Новог Сада Александар Јовановић упутио је отворено писмо председнику Фудбалског савеза Србије Томиславу Караџићу, у којем предлаже да се размотри могућност да се финалне утакмице Купа Србије играју и ван Београда.

"Сигуран сам да би ову иницијативу подржали и други градови, који би прилику да буду домаћини финала фудбалског купа схватили као велику част и обавезу, а и као могућност промовисања фудбала у својим срединама", навео је Јовановић у писму достављеном и медијима.

Према његовим речима, не постоје разлози због којих би се финалне утакмице Купа Србије одржавале искључиво у Београду, пошто су и други градови, како је истакао, способни да уз одређена додатна улагања преузму ту обавезу и реализују је на најбољи могући начин.

Јовановић је подсетио да је Нови Сад последњих година уложио значајна средства у реконструкцију градског стадиона "Карађорђе", како би његову инфраструктуру и све пратеће објекте подигао на ниво достојан највећих националних, европских и светских такмичења.

"Ускоро ће стадион красити и нови, најсавременији рефлектори, а Нови Сад ће у јуну ове године поново бити домаћин великог европског такмичења у атлетици. Сматрам да је Нови Сад град који је спреман да на достојанствен и безбедан начин организује и буде домаћин и највећих спортских такмичења, а фудбал је свакако један од оних спортова који привлачи најбројнију публику", стоји у писму упућеном председнику ФСС.

Јовановић је, најзад, указао да ће ФК Војводина ускоро прославити 100 година постојања и да је новосадски тим по други пут за редом финалиста Купа Србије.

"Финална утакмица ће се и ове године одржати у Београду. Уз сво дужно поштовање досадашње традиције, желео бих да ово схватите као иницијативу да се финалне утакмице убудуће одржавају по принципу кандидатуре градова и да оне не буду резервисане само за два стадиона у нашем главном граду," закључио је председник Скупштине Новог Сада.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи