УЕФА подржава националне Купове

Освајачи националних Купова у шест најјачих европских лига ће у сезони 2012/2013 имати директан пролаз у групну фазу Лиге Европе. На овај начин Европска фудбалска унија жели да стимулише и ојача националне Купове који, уз пар изузетака, губе на значају и пажњи која им се придаје у целој фудбалској Европи.

Победници Куп такмичења у шест водећих европских лига ће од сезоне 2012/2013 директно улазити у групну фазу такмичења Лиге Европе.

Извршни комитет Европске фудбалске уније стоји иза ове одлуке, која ступа на снагу 2012. године и важиће до 2015. године, наводи се на сајту Фудбалског савеза Србије.
Од 48 учесника такмичења у Лиги Европе, који су подељени у 12 група, 17 ће имати загарантовано место у групној фази док ће о именима преосталих учесника одлучивати три круга квалификација и плеј-оф утакмица.

Освајач Лиге Европе, као и поражени тимови из плеј-офа за Лигу шампиона, приудружиће се освајачима Купа у шест најбољих европских лига у групној фази такмичења.
У случају да неки од клубова који освоји куп обезбеди учешће у Лиги шампиона, место аутоматски припада, уместо пораженом у финалу Купа, најуспешнијој екипи на табели домаћег првенства.

Првих шест земаља на листи УЕФА у следећој сезони су Енглеска, Шпанија, Италија, Немачка и Русија, а као што је познато листа најуспешнијих се прави на основу коефицијента из претходних сезона.

Што се тиче Србије, Србија има три представника, а њихов статус, односно степен у коме ће се српски тимови прикључити квалификацијама, зависиће од тренутног места које Србија буде заузимала на листи УЕФА.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи