Читај ми!

Обрадовић: Честитке играчима, промена одбране донела победу у Суботици

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да је промена одбране у другом полувремену донела победу црно-белима против Спартака у Суботици.

Кошаркаши Партизана победили су вечерас Спартак резултатом 89:80 у другом колу регионалне АБА лиге.

"Искористио бих прилику да се захвалим на лепом гостопримству у Суботици и свим људима који су вечерас били у хали. Мислим да је била предивна атмосфера. Такође, честитао бих екипи Спартака на изванредно одиграној и припремљеној утакмици", рекао је Обрадовић.

Он је истакао да је Партизан имао велике проблеме у прве три четвртине меча против Спартака.

"Покушали смо да реагујемо на полувремену, да променимо одбрану на њиховим главним играчима, који су играли ту 'пикенрол' игру. Мислим да смо успели у томе. Желим Спартаку све најбоље и мом колеги Владимиру Јовановићу који одлично води тим. Рекао сам у најави утакмице да они имају апсолутно јасне идеје како желе да играју и данас су одиграли поново изванредну утакмицу", додао је тренер Партизана.

Обрадовић је навео да су црно-бели стигли до победе зато што су променили одбрану.

"Ми смо победили зато што смо променили одбрану и зато што смо коначно погодили отворене шутеве у другом полувремену, 5/5 за три поена у последњој четвртини. Када погађаш, онда је то друга утакмица. У првом полувремену исхитрени шутеви, где су од 10, мислим три била нормална. Такође, невероватно лош проценат слободних бацања 12 од 24, што је 50 одсто. То је недопустиво за било који ранг такмичења, а не за једно такмичење као што је АБА лига", рекао је Обрадовић.

Тренер Партизана је потом честитао играчима на победи.

"Мислим да ће многима на овом терену бити тешко и мислим да је Спартак направио веома озбиљну екипу и да ће бити веома конкурентан у АБА лиги", истакао је Обрадовић.

Стратег Партизана је похвалио навијаче.

"Било би нескромно да хвалим навијаче, али ћу их увек хвалити. Где год да идемо, имамо навијаче. Захвалио сам се навијачима Спартака, али и Партизана. У нашој арени је у претходном колу оборен рекорд. Имали смо 18.000 гледалаца у првом колу, људи нам верују, имали смо период какав смо имали. Играчи су осетили и препознали шта је Партизан. Колико ћемо се одужити навијачима и бити спремни за то, морамо да водимо рачуна о томе", закључио је Обрадовић.

Кошаркаши Партизана ће 6. октобра у наредном колу АБА лиге на свом терену дочекати Цибону. Црно-бели ће претходно 3. октобра у првом колу Евролиге у Виторији гостовати Басконији.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи