Читај ми!

Штитници против симулације

У Британији се појавила нова идеја која би требало да помогне судијама да утврде да ли је играч заиста фаулиран, или је пад плод симулације. Савремени штитници звучним сигналом обавештавају судију да ли је заиста било прекршаја.

Британска компанија "Смолфрај" патентирала је штитнике са сензорима и магнетима, који би судијама требало да помогну да открију симулирање прекршаја у току меча.

"Сензори и магнет могу да евидентирају да ли је супарнички играч био у близини и евентуалано начинио прекршај", рекао је проналазач патента Енди Шо, а пренели британски медији.

Он је додао да се приликом контакта са сензором активира аларм и да у том тренутку судија инфомрацију о прекршају добија преко слушалица.

"Уколико фудбалер покуша да вара, аларм се неће огласити", објаснио је Шо.

Судија Џек Винтер, који је испробао патент, рекао је да је идеја занимљива, јер навијачи не воле симулирање, али да није сигуран да ће она заживети широм европских терена.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи