Читај ми!

Магат се враћа у Гелзенкирхен

Шалке у оквиру 29. кола Бундеслиге дочекује Волфсбург, тако да ће Феликс Магат још једном, три недеље после отказа, бити на Шалке Арени. У редовима "краљевско плавих" желе да се освете Магату због чудних метода вођења екипе, док сам тренер мисли да је обавио добар посао у бившем клубу.

Феликс Магата очекује тежак пут у Гелзенкирхен, пошто његови бивши играчи желе да му се освете за тежак период који су прошли под вођством садашњег стратега Волфсбурга.

Магат је напустио Шалке пре три недеље и у року од 48 сати постао тренер „вукова". У суботу се у Бундеслиги састају управо Шалке и Волфсбург. Управа „рудара" одлучила је да уручи отказ тренеру, како би смирила незадовољне навијаче, али и испунила жељу фудбалерима, који су се жалили на методе тренинга и вођења екипе.

"Утакмица против Магата биће веома важна. Покушаћемо да му се осветимо за све што нам је учинио и поразићемо га убедљиво као што смо поразили Интер", рекао је Џеферсон Фарфан.

Ралф Рангник, тренер који је дошао уместо Магата, признаје да неће имати проблема да мотивише играче пред суботњи дуел.

"Теже ће ми бити да смирим играче пред овај меч. Добро је што је Фарфан тако мотивисан, јер када је у таквом расположењу он пружа фантастичне партије", каже тренер „краљевско плавих".

Са друге стране, Магат инсистира на томе да му је чиста савест и да учинак на месту тренера Шалкеа довољно говори о његовом раду.

"Довео сам тај клуб до другог места прошле сезоне. Ове године сам их водио до финала Купа и ускоро ће играти полуфинале Лиге шампиона. Због тога мислим да сам добро радио тамо. Апсолутно је нормално да клуб и тренер у једном тренутку схвате да не одговарају једно другом и то се свуда дешава. Био сам успешан у Гелзенкирхену, што не значи да рад није био стресан, али ја сам задовољан урађеним тамо. Сада сам неописиво срећан у Волфсбургу", изјавио је Магат.

Тренер очекује да ће његов бивши тим бити уморан од обавеза у Лиги шампиона и покушаће да искористи чињеницу да ће Шалке играти трећу утакмицу у року од осам дана. Александер Мадлуг ће највероватније заузети место суспендованог Арнеа Фридриха у одбрани „вукова", док се очекује да ће Еду у Шалкеу, због добре партије против Интера, зарадити место у стартној постави, посебно ако се зна да је Хунтелар повређен.

Утакмица између Шалкеа и Волфсбурга игра се у суботу од 15.30 на Шалке Арени у Гелзенкирхену. „Краљевско плави" се тренутно налазе на десетој позицији са 36 освојених бодова, док је Волфсбург на 16. месту са 28 сакупљених бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи