Читај ми!

Сви задовољни

Тренери Црвене звезде и Партизана, Роберт Просинечки и Александар Станојевић били су задовољни после реванш меча полуфинала Купа Србије у којем је Црвена звезда победила са 1:0, а Партизан прошао у финале захваљујући победи у првом мечу од 2:0.

"Задовољан сам зато што је Црвена звезда коначно, после три године, победила Партизан и прекинула неугодну традицију. Ова победа ће нам много значити у наставку првенствене борбе за титулу. Надам се да ћемо стићи и престићи Партизан, и на крају се ми радовати", изјавио је Просинечки.

Његов колега Александар Станојевић честитао је Црвеној звезди на одличној утакмици и победи, а својој екипи на пласману у финале.

"Циљ смо испунили. Знали смо да онај ко буде бољи у две утакмице иде у финале, и зато морамо да будемо задовољни. Наравно, нисам задовољан игром, јер смо имали доста проблема. Црвена звезда је у првом полувремену била веома опасна, али када све изанализирам, сматрам да је била још опаснија у првом мечу на нашем стадиону. Идемо корак по корак, сада желимо да у финалу освојимо трофеј државног Купа", рекао је тренер Партизана.

Станојевић је признао да није очекивао да ће његов тим бити присиљен да игра дефанзивно.

"Моја тактика није била дефанзивна. Видели сте и сами, извео сам тим са двојицом нападача, двојицом брзих бочних играча. Желели смо да нешто урадимо, по могућности да постигнемо гол. Међутим, нисмо излазили високо, јер би било неозбиљно да у тренутку када имамо два гола предности нападамо и пружамо шансу ривалу. Ипак, мислим да нас Црвена звезда није угрозила и да смо, без обзира на све, држали контролу у мечу", оценио је Станојевић.

Партизан ће у борби за трофеј Купа Србије, 11. маја у Београду, играти против новосадске Војводине, која је у полуфиналном двомечу била боља од Слободе Севојно.

Стрелац јединог гола на данашњем полуфиналу фудбалског купа Србије, Андрија Калуђоревић рекао је да му је драго што је Црвена звезда прекинула негативни низ пораза од Партизана.

"Победа је веома битна, пошто смо коначно прекинули негативни низ. Били смо бољи и заслужено смо победили. Штета што нисам искористио шансу у 81. минуту. Сада се окрећемо првенству, ипак је то најважнији трофеј", рекао је Калуђеровић новинарима у Београду.

Звезда је  победила Партизан са 1:0, али то није било довољно да се достигне предност из првог меча, у коме су црно-бели славили са 2:0.

Капитен Партизана Младен Крстајић оценио је да је ово био можда и најгори меч његовог тима од када се 2009. године из Шалкеа вратио у клуб из Хумске.

"У свакој утакмици мораш да оправдаш претходно постигнуто. Нема лаких мечева, али мислим да је овај био најгори од мог повратка у Партизан. После две утакмице са Звездом, ипак, мислим да заслужено идемо у финале", рекао је Крстајић.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи