Луис Хамилтон: Од раног детињства се борим са депресијом

Британски возач Формуле 1 Луис Хамилтон рекао је да се "већи део живота" борио са менталним здрављем, а за то је окривио притисак аутомобилских трка и малтретирања који је претрпео у школи.

Хамилтон (39), један је од најуспешнијих возача Формуле један (Ф1) у историји, са рекордом од седам светских титула.

Тркач, који је рођен у Стивениџу, освојио је више трка Формуле 1 (105) него било ко други и такође држи рекорде за већину пол позиција (104) и подијума (најбоља три) (201).

Али упркос својим успесима у каријери, рекао је за Сандеј тајмс да је имао "неке заиста тешке фазе" током својих 20-их, признајући да се „борио са менталним здрављем кроз цео живот".

"Имао сам депресију. Од врло раног узраста, када сам имао, отприлике, 13 година. Мислим да је то био притисак тркања и школских туча и застрашивања. Нисам имао с ким да разговарам", рекао је он.

Његов живот се, како је навео, променио током пандемије коронавируса 2020. године, када је, након периода "трагања за собом", почео да се буди у 5 ујутро да би медитирао пре него што би отишао на трчање.

"Упркос томе што сам се у почетку мучио да пронађем мир, нова рутина је била заиста сјајан начин да ступим у контакт са собом, својим унутрашњим осећањима, да разумем шта могу да урадим", рекао је он у интервјуу британском листу.

Упитан да ли је икада био код терапеута, Хамилтон је одговорио да је пре много година "разговарао са једном женом", али да то није било од велике помоћи и да би "волео да пронађе некога данас".

Хамилтон, који је раније ове сезоне постао најстарији возач који је победио у трци Формуле један у 21. веку, неће додати свој број шампионских титула ове године.

Са шест преосталих трка, возач Мерцедеса је шести на табели, али заостаје за лидером шампионата, Максом Ферстапеном.
Прећи ће у Ферари на крају ове сезоне после 12 година са Мерцедесом.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи