Навијачки нереди у Египту

Утакмица између египатског Замалека и Африкана из Туниса у Каиру прекинута је у судијској надокнади када је неколико стотина домаћих навијача улетело на терен. Повод за инциденте био поништен погодак Замалеку, а у сукобима навијача са полицијом повређено девет особа.

После немира на улицама Египта, нереди су се преселили и на фудбалске терене. На утакмици афричке Лиге шампиона између домаћина Замалека из Каира и клуба Африкан из Туниса, у тучи домаћих навијача са полицијом повређено је девет особа, док утакмица није завршена.

Повод за избијање инцидента био је поништен погодак Замалека, који је до тог тренутка водио са 2:1. Египатској екипи је био потребан управо тај погодак да прође даље, пошто је први меч у Тунису изгубио резултатом 4:2.

Бесни због поништеног гола, у трећем минуту судијске надокнаде, навијачи су почели да прескачу ограду стадиона, а обезбеђење је успело само на кратко да их задржи. Навијачи Замалека су нападали све пред собом, а насрнули си и на судије.

Занимљиво је да је меч судио алжирски арбитар, који је и понишио погодак. Имајући у виду да су ове две земље због фудбала раније већ погоршале своје односе, када је у бараж мечу за одлазак на Мундијал у Јужној Африци победио Алжир, најновији догађаји само ће додатно продубити међусобну нетрпељивост.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи