Читај ми!

То може само Руни

Манчестер се никад не предаје. Вест Хем водио до 65. минута са 2:0, тада је протадила машина звана Вејн Руни... Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су као гости екипу лондонског Вест Хема са 4:2. Победа за очување лидерске позиције. Ливерпул све даље од Европе. Арсенал без голова против Блекбурна.

Вест Хем је до 65. минута водио са 2:0 головима Марка Нобла из пенала, али је онда нападач Манчестера са три поготка донео предност свом тиму. Коначан резултат поставио је Хавијер Ернандес шест минута пре краја утакмице.

Оба једанаестерца за домаћи тим изнудио је Карлтон Кол. Прво је у 11. минуту натерао Патриса Евру да игра руком, а потом је у 25. изнудио прекршај Немање Видића.

Руни је на 2:1 смањио у 65. минуту голом из слободног ударца, да би у 73. минуту постигао свој 100. погодак за Манчестер јунајтед у лигашким утакмицама. Судија Ли Мејсон је у 79. минуту досудио и трећи пенал на утакмици, али први за госте, након што је Метју Апсон играо руком после центаршута Фабија.

Прецизан са беле тачке био је Руни који је голмана Вест Хема Роберта Грина послао у једну страну, а лопту у другу.

После пропуштене шансе Дарена Гибсона, који је на додавање Димитра Бербатова шутирао преко гола, предност Манчестер јунајтеда увећао је Ернандес на центаршут ветерана Рајана Гигса.

Манчестер јунајтед сада има седам бодова више од другопласираног Арсенала, који има утакмицу мање, док је Вест Хем остао на 17. месту Премијер лиге.

Ливерпул све даље Евро сцене

Фудбалери Ливерпула имају све мање шансе за пласман на европску сцену наредне сезоне, пошто су као гости поражени од Вест Бромвича са 2:1.

Гости су повели голом Мартина Шкртела у 50. минуту, али је Крис Брунт са два гола из пенала донео победу Вест Бромвичу. Прво је искористио једанаестерац у 62. минуту, а потом и у 89.

Ливерпул је остао на шестом месту Премијер лиге, али има меч више и пет бодова мање од Тотенхема који је данас играо 0:0 у гостима са Виганом.

Ни трећепласирани Челси није остварио победу. Клуб из Лондона ремизирао је као гост са Стоуком. Домаћин је повео у 8. минуту голом Џонатана Волтерса, а изједначио је Дидије Дрогба у 33. минуту.

Убедљив тријумф од 4:1 остварио је Њукасл на свом терену против Вулверхемптона. Стрелци за домаћи тим били су Кевин Нолан у 22, Шола Амеоби у 45, Питер Ловенкрандс у 50. и Јонас Гутиерез у последњем минуту утакмице.

Једини гол за госте постигао је Силван Ибенкс Блејк у 58. минуту. Бирмингем је као домаћин победио Болтон са 2:1, док су Евертон и Астон Вила играли нерешено 2:2.

Резултати утакмица 31. кола фудбалског првенства Енглеске и табела:
Вест Хем - Манчестер јунајтед 2:4
Бирмингем - Болтон 2:1
Евертон - Астон Вила 2:2
Њукасл - Вулверхемптон 4:1
Стоук - Челси 1:1
Вест Бромвич - Ливерпул 2:1
Виган - Тотенхем 0:0
Арсенал - Блекбурн 0:0
Недеља:
Фулам - Блекпул (14.30)
Манчестер сити - Сандерленд (17.00)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи