Читај ми!

Борбе на дну Бундеслиге

Бундеслига овог викенда доноси неколико интересантних дуела. Водећа Борусија из Дортмунда угостиће неочекивано успешни Хановер, Бајерн дочекује последњепласирани Менхенгладбах, док се на другом крају табеле, у дербијима зачеља, за опстанак боре Волфсбург и Ајнтрахт, али и Вердер и Штутгарт.

Вердер и Штутгарт нису донели много радости својим навијачима ове сезоне. Оба клуба мораће добро да се помуче у преосталих седам кола, како се од августа не би такмичили у "Цвајти". У сличној ситуацији су Волфсбург и Ајнтрахт, па ће и њихов директан дуел битно утицати на коначан изглед табеле за ову сезону.

Коло отварају Сент Паули и Шалке. Екипа из Гелзенкирхена пробила се међу осам најбољих екипа у Лиги шампиона, али се резултати у елитном такмичењу не поклапају са оним што "краљевско плави" остварују у домаћем првенству. Овај меч више ће значити Сент Паулију, који јури бодове за опстанак.

Гигант из Минхена дочекује последњепласирану Борусију Менхенгладбах и ово је савршена прилика да се врати у игру треће место.

Дортмунд није сигуран и убедљив као у већем делу сезоне, али седам бодова предности у односу на Леверкузен значи да Јирген Клоп нема потребу да паничи. "Милионери" ће угостити трећи тим лиге Хановер, тако да екипа Невена Суботића сигурно неће имати лак посао.

Мајнц се и даље бори за место којим ће за наредну сезону обезбедити европски фудбал, а шансу за потребне бодове имаће у суботу, на свом терену против Фрајбурга.

Леверкузен гостује незгодном Кајзерслаутерну и очекује три бода која ће их оставити у трци за титулу. У осталим утакмицама, Хофенхајм дочекује Хамбург, док ће Келн угостити Нирнберг.

Петак:
Сент Паули - Шалке 20:30

Субота:
Бајерн - Мехенгладбах 15:30
Вердер - Штутгарт
Дортмунд - Хановер
Мајнц - Фрајбург
Кајзерслаутерн - Леверкузен
Хофенхајм - Хамбург 18:30

Недеља:
Келн - Нирнберг 15:30
Волфсбург - Ајнтрахт 17:30

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи