Читај ми!

Роби не рачуна на Адија

Ади није дошао, није се јавио и ја не размишљам о њему за наредне две утакмице. После тога ће морати добро да се потруди да се врати у тим, рекао је Роберт Просинечки, коментаришући понашање Звездиног дефанзивца који се после наступа за Гану још није вратио у Београд.

Иако је најбољи Звездин играч , репрезентативац Гане Ли Ади ће због недисциплине испасти из првог тима, најавио је тренер црвено-белих Роберт Просинечки.

Црвена звезда гостује у Ивањици, једино што је важно су три бода. Реванш сусрет Купа Србије против Партизана игра се у среду. У табору црвено-белих истичу да иду корак по корак, јер обе утакмице су веома важне. Просинечки наставља традицију, издиктирао тим који ће почети меч. Тренер Звезде осврнуо се на недолазак Адија и рекао да на њега не руачуна за ова два меча, а случај ће решити клуб, јер Звезда је изнад свега.

Ади се још није вратио у Београд после пријатељског меча између Енглеске и Гане, одиграног у уторак на Вемблију, док су се његови репрезентативни саиграчи, из редова вечитог ривала, Тејго и Адија, одавно вратили у клуб. Имајући у виду да се Ади ником није ни јавио да ће каснити са повратком, Просинечки је најавио да у наредном периоду неће рачунати на овог дефанзивца.

"Разговарао сам са свим играчима и рекао им да нико, па ни ја, није изнад Црвене звезде. Није дошао, није се јавио и ја не размишљам о њему за наредне две утакмице. После тога ће морати добро да се потруди да се врати у тим. Ово је мој став, а верујем да ће и клуб имати свој. Вероватно ће бити кажњен, а код мене ће морати много да се труди. Његов недолазак ремети мир у екипи. Није добио отказ, али не рачунам на њега", рекао је Просинечки.

Он је додао да никад не би забранио играчу да игра за своју земљу, али да после свега, бар у наредне две утакмице, овај фудбалер неће бити у његовим плановима.

"Нико није изнад Црвене звезде, па ни Ади. Чињеница је да он још није дошао, и што се мене тиче, не рачунам на њега за мечеве против Јавора и Партизана у Купу", рекао је Просинечки на конференцији за новинаре.

Шеф стручног штаба црвено-белих поручио је да ће након два предстојећа дуела је видети какав је Адијев статус у клубу,

"Не знам који су његови разлози, али нејављање не могу да схватим. Све је у рукама клуба и очекујем да буде кажњен", нагласио је Просинечки.

"Идемо на победу, као и у свакој утакмици. Нећемо ништа мењати у игри. Терен је тамо мањи и није у најбољем стању, али са оптимизмом прилазимо утакмици. Добро смо радили за ових 10 дана паузе. Атмосфера у тиму је добра...и надам се да ћемо се вратити са победом", рекао је Просинечки.

Просинечки је уочи гостовања ивањичком Јавору, у 20. колу шампионата Србије, наставио традицију и издиктирао тим.

Меч ће почети: Бобан Бајковић, Павле Нинков, Милан Вилотић, Душко Тошић, Стеван Рељић, Срђан Мијаиловић, Дарко Лазовић, Каду, Кристијан Борха, Андрија Калуђеровић и и Александар Јевтић.

Одговарајући на питање да ли је први голман Саша Стаменковић пресељен на клупу зато што је у пријатељском мечу против руског Зенита навијао са "делијама", Просинечки је рекао да се није сложио са поступком чувара мреже.

"То није део професионализма, али ни разлог Стаменковићевог одуства. Бајковић је добио шансу јер је заслужио сјајним одбранама против Јагодине, као и квалитетним радом на тренинзима", закључио је Просинечки.

То значи да ће Звезда на гостовању у Ивањици против Јавора у суботу, и на реваншу против Партизана на Маракани у среду, наступати без свог најбољег играча.

Портпарол клуба Марко Николовски рекао је да ће се о евентуалној казни одлучивати тек када се Ади врати у екипу.

Утакмица Јавор - Црвена звезда игра се сутра од 13 часова на Градском стадиону у Ивањици.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи