Неимар неће да се извини

Иако шкотски навијачи нису криви за расистички инцидент на мечу против Бразила, мета увреде, бразилски нападач Неимар, нема намеру да им се извини. Када је утврђено да је на мечу неслану шалу извео један немачки студент, Шкоти тражили извињење Неимара, који је навијаче те земље оптужио за расизам.

Бразилски нападач Неимар нема намеру да се извини Фудбалском савезу Шкотске због оптужби за расизам на пријатељском мечу који су две репрезентације одиграле у уторак у Глазгову.

После инцидента, када је из публике ка Неимару долетела банана, 20-годишњи бразилски нападач је оптужио навијаче за расизам.

Када се накнадно утврдило да је ова неслана шала била дело немачког студента на трибинама, Фудбалски савез Шкотске тражио је извињење младог Бразилца.

Председник Фудбалског савеза Шкотске, Стјуарт Реган рекао је да је Неимар својим изјавама довео у питање репутацију шкотских навијача, које одликује ведрина и поштовање према противнику.

Неимар је одбио да се извини Шкотима, истакавши да је он само рекао да је на утакмици вређан на расној основи, а да није оптуживао никога конкретно.

"Био сам изненађен када сам у четвртак примио писмо Фудбалског савеза Шкотске, у којем су тражили моје извињење или извињење Фудбалске федерације Бразила, због инцидента са бананом... Ниједног тренутка нисам оптужио неку посебну групу навијача било које националности да су починили инцидент... Због тога не разумем зашто било ко од мене тражи извињење", рекао је Неимар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи