Зашто је Силва прешао у Сити?

Валенсија је имала велике финансијске проблеме, па су Давид Виља и Давид Силва напустили клуб првенствено из тог разлога. Силва верује да би и данас био играч клуба са Местаље, само да није било дуга. И поред свега, каже да му прија живот у Енглеској.

Давид Силва прешао је из Валенсије у Манчестер сити за 27 милиона фунти, а у истом прелазном року "слепе мишеве" напустио је и Давид Виља, који је отишао у Барселону за 40 милиона фунти. Оба трансфера остварена су да би клуб са Местаљe ублажио дуг од 550 милиона.

Силва верује да би и данас био играч Валенсије да није било дуга који је требало што пре санирати и да су финансијски проблеми били једино што га је "натерало" да постане "грађанин".

"Зашто сам напустио Валенсију? Зато што је клубу било потребно да одем. Био сам срећан тамо и никада не бих напуштао клуб, али ситуација је захтевала да се то деси. Тај трансфер је убризгао прилично новца у касу Валенсије и то је оно што је било потребно. У животу сам увек ишао корак по корак. Било је време да кренем даље. Сити је показао велико интересовање, а ја сам хтео да се све брзо заврши. Била је то добра понуда од великог клуба, тако да нисам много размишљао", изјавио је Давид Силва.

Шпански интернационалац, упркос коментарима, тврди да је задовољан животом на Истлендсу, иако признаје да је било тешко навићи се на живот у Енглеској.

"Мирноћа је невероватна, а страст према фудбалу фантастична. Одлично је и Британци су забавни. У почетку сам причао само са Јајом Туреом, који зна шпански, али сада сам савладао енглески, тако да могу да комуницирам са свима", закључује Силва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи