Јунајтед преговара са Де Геом

Манчестер јунајтед одржао је прву рунду преговора са Атлетико Мадридом, а тема разговора био је 20-годишњи голман Давид де Геа. Преговоре је потврдио и агент играча Хектор Ринкон. Цена коју ће заинтересоване стране морати да плате - 20 милиона евра.

Давид де Геа се већ неколико месеци помиње као дугорочно решење за позицију голмана на Олд Трафорду. Алекс Фергусон тражи поузданог голмана који ће заменити Едвина Ван дер Сара, који одлази у пензију.

"Па, могу вам рећи да смо одржали преговоре са Јунајтедом, али пре свега, они траже да се све прво договори са клубом. Било како било, највећи клубови Европе спремни су да понуде уговор Давиду де Геи."

Упитан да ли је Атлетико спреман да прода перспективног чувара мреже, Ринкон је рекао да ће Манчестер морати да плати обештећење које су "јорганџије" одредиле у Де Геином уговору.

"То ћете морати да питате у клупским просторијама. Оно што ја могу да вам кажем је да клаузула за његов одлазак износи 20 милиона евра, али заиста не знам да ли је Атлетико расположен да спусти цену. Тренутно, он има уговор са Атлетиком, тако да ако Јунајтед или било који други клуб жели да га доведе, мораће да се договори са Мадриђанима", изјавио је Ринкон.

Агент је додао да се доста енглеских клубова распитивало за услове под којима би млади голман могао бити купљен, као да је и Виган желео да га доведе пре него што је изградио име.

"Пре неког времена, пре него што је Де Геа постао важан играч у Атлетику, Виган је послао понуду, али ју је клуб одбио. Однедавно, не бих да помињем имена, многи енглески клубови се распитују за њега", каже Ринкон.

Медији у Енглеској сматрају да ће, уколико пропадне посао са Атлетиком, Јунајтед покушати да доведе Мануела Нојера из Шалкеа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи