Без штрајка у Примери

Утакмице 30. кола шпанског фудбалског првенства одиграће се предстојећег викенда, пошто је суд забранио клубовима да штрајкују поводом спора са владом око прихода од телевизијских права.

Суд је усвојио жалбу шест прволигашких клубова - Севиље, Виљареала, Атлетика из Билбаоа, Реал Сосиједада, Еспањола и Сарагосе који су били против штрајка и "календар такмичења шпанске лиге остаће непромењен", наводи се у саопштењу.

Шпанска лига је 23. марта саопштила да ће ступити у штрајк због чега ће утакмице 30. кола, предвиђене да се одиграју 2. и 3. априла, бити одложене.

Одлука о штрајку образложена је недостатком напретка у преговорима са представницима владе о захтеву клубова да се укине правило којим се емитерима дозовољава да једном недељно бесплатно преносе по једну утакмицу. Клубови желе да и Шпанија пређе на модел преноса утакмица какав је у енглеском и италијанском шампионату, тврдећи да им је потребан додатни приход од те једне утакмице. Свих 20 прволигашких клубова сложили су се са променом тог правила, а 13 клубова је гласало за штрајк, укључујући Барселону и Реал Мадрид.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи