Читај ми!

Звездин први излет у Милану - Интер велики фаворит против црвено-белих

Фудбалери Црвене звезде састају се са Интером у мечу другог кола прве фазе Лиге шампиона. Утакмица почиње у 21.00 уз директан пренос на Првом програму РТС-а, док најзанимљивије детаље можете пратити на нашем порталу.

Звездин први излет у Милану - Интер велики фаворит против црвено-белих Звездин први излет у Милану - Интер велики фаворит против црвено-белих

Звезда је у мечу првог кола против Бенфике пропустила прилику да дође до макар бода, иако је имала више него довољно простора да то учини, а нову шансу - додуше знатнио мању - имаће у Милану против Интера.

"Нероазури" су са друге стране успели да избегну пораз против фаворизованог Манчестер ситија, а у одређеним деловима тог сусрета били су и бољи ривал.

Јасно је да је Интер велики фаворит и било би огромно изненађење уколико би црвено-бели успели да се домогну позитивног резултата на гостујућем терену.

Додатни хендикеп за екипу Владана Милојевића представља и чињеница да је српским навијачима забрањен приступ утакмици.

Звездини кадровски проблеми

Након Бенфике, Звезда је залечила ране историјском победом у вечитом дербију уз хет-трик Шерифа Ендиаја који је против лисабонског тима већи део дуела провео на клупи.

Уследила је нешто теже извојевана победа против Железничара из Панчева којом су се црвено-бели осамили на врху табеле, али и која је донела додатне проблеме Милојевићу.

Већ се тада знало да ће Мирко Иванић због повреде пропустити меч са Интером, а против Панчеваца се повредио и Омри Глазер, који се на крају ипак нашао на списку путника за Милано, али је питање да ли је у стању да заигра.

Ендиај је у игру ушао тек у другом полувремену и претпоставља се да га је Милојевић одмарао за сусрет са "нероазурима".

Још увек такође није познато како ће Звезда решити питање десног бека, иако се претпоставља да би ту позицију могао да заузме Сеол, док би Тими Елшник у том случају поново морао на левог бека.

За какво год решење да се Милојевић определи, Звезда ће свакако бити у подређеном положају и мораће да одигра најбољу партију у сезони уколико жели да угрози Интер.

Интер још увек тражи форму

Утакмица против Ситија, уз убедљив тријумф над Аталантом, била је најбоља партија екипе Симонеа Инзагија у сезони, коју славни италијански клуб није отпочео савршено.

У првих шест кола Серије А већ су два пута играли нерешено, а поражени су и у градском дербију од Милана.

Током викенда су се намучили и у Удинама, али су предвођени Лаутаром Мартинезом ипак успели да освоје вредна три бода. Николо Барела је пропустио дуел услед повреде и питање је да ли ће бити спреман за сусрет са српским шампионом.

Међутим, Интер поседује изузетно квалитетан играчки кадар и нема сумње да би Инзаги у одсуству италијанског репрезентативца успео да пронађе адекватну замену.

Највећа опасност свакако ће претити од Мартинеза и Тирама који су се показали као изузетно добар тандем, те Звездине штопере очекује веома тежак испит.

Међусобни дуели

Окршај у Милану биће тек трећи званични дуел две екипе које су се до сада састале само у четвртфиналу Купа шампиона 1981. године.

Тада је Интер након ремија на домаћем терену успео да победи минималним резултатом на "Маракани" и пласира се у полуфинале.

У првом мечу италијански клуб је повео поготком Каса у другом минуту надоканде првог дела, али је Звезда голом Репчића у 75. минуту изборила реми.

Међутим, у реваншу је једини гол постигао Мураро, те је Звезда остала без пласмана међу четири најбоље екипе.

Лига шампиона, друго коло:

Уторак:
Салцбург - Брест 18.45
Штутгарт - Спарта Праг 18.45
Арсенал - ПСЖ 21.00
Барселона - Јанг бојс 21.00
Бајер Леверкузен - Милан 21.00
Борусија Дортмунд - Селтик 21.00
Интер - Црвена звезда 21.00
ПСВ - Спортинг 21.00
Слован - Манчестер сити 21.00

Среда:
Ђирона - Фејнорд 18.45
Шахтјор - Аталанта 18.45
Астон вила - Бајерн Минхен 21.00
Бенфика - Атлетико Мадрид 21.00
Динамо Загреб - Монако 21.00
Лил - Реал Мадрид 21.00
Ливерпул - Болоња 21.00
Лајпциг - Јувентус 21.00
Штурм - Клуб Бриж 21.00

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи