Бирмингем кажњен због навијача

Због улетања навијача на терен, на утакмици ФА Купа против Астон Виле у децембру прошле године, Бирмингем сити је кажњен са 20.000 фунти. Фудбалски савез Енглеске на ово је додао још 20.000 фунти условне казне, која ће бити покренута уколико се слични инциеденти понове.

Када је после меча ФА Купа против Астон виле, менаџер Бирмингем ситија ситуацију на трибинама и терену описао као повратак у средњи век, био је у праву. Додуше, није био повратак у средњи век, више је био "рикверц" у осамдесете године прошлог века, када је хулиганизам владао енглеским стадионима.

Због улетања више од хиљаду навијача Бирмингема на терен у децембру прошле године, тај клуб је кажњен са 20.000 фунти. Навијачи Бирмингема су хтели да се обрачунају са присталицама граског ривала, Астон виле, којих је на трибинама стадиона Сент Ендруз било око 4.000.

У сукобима са полицијом и противничким фановима, бесни навијачи Бирмингема, између осталог користили су столице, бакље и димне бомбе. Више од 500 полицајаца, који су обезбеђивали меч, једва је успело да успостави контролу над ситуацијом.

И поред тога што је ово један од највећих инцидената у последњих петнаестак година, Фудбалски савез Енглеске није хтео строже да казни Бирмингем због чињенице да је клуб пре почетка меча јако добро сарађивао са полицијом у организацији утакмице.

Ипак, поред казне коју треба да плати, Бирмингем ће над главом имати још 20.000 условне казне, која ће бити активирана уколико се сличан инцидент понови.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи