Инцидент у Талину

Сукоб полиције и седамдесетак навијача на трибинама "Ла Кок Арене" у Талину који се догодио у 17 минуту сусрета репрезентација Србије и Естоније изазива бројне спекулације.

Спекулише се да су групу чинили Срби, естонски Руси, и група руских навијача који су стигли из Санкт Петербурга да подрже "орлове". Ова прилика је искоришћена да се потенцира заједништво између два народа.

Навијачи су ушли заједно на стадион, носећи транспаренте на којима су биле исписане поруке о повезаности Србије и Русије, али и заставу на којој је било написано "Слобода или смрт".

Естонска полиција саопштава да је са стадиона удаљено 73 људи. Дошло је до сукоба са полицијом која тврди да је реаговала плашећи се за безбедност одигравања меча. Око седамдесет људи је приведено, код њих је нађено хладно оружје и десетак бакљи.

Занимљиво је да је естонска полиција приводила и људе испред стадиона који су постављали транспаренте посвећене заједништву руског и српског народа. 

Сви приведени су пуштени, а данашњи медији пишу да ће бити поднете пријаве против Руса који живе у Естонији.

Иначе српским навијачима је и пре меча стављено до знања да су непожељни на "Ла Кок Арени", а упозорење да им је забрањен улаз писало је и на карти за меч. На капијама стадиона био је забрањен улаз сваком са било каквим српским обележјем.

Чини се да је полиција направила магарца од комарца, али у овом тренутку је то небитно. Питање је како ће реаговати УЕФА.Фудбалски савез Србије је кажњен и нема право да организовано води навијаче на утакмице. Против Северне Ирске играли смо пред празним трибинама, а у Талину се нису очекивали навијачи "орлова".

Јасно је да Фудбалски савез Србије не може да забрани појединцима долазак на утакмице. ФС због догађаја у Талину не би требало да има последице, једино ако УЕФА појављивање спрских навијача на стадиону не протумачи другачије и окриви српску "кућу фудбала".

Број коментара 80

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи