Млади нерешено са Украјином

У пријатељској утакмици у Новом Саду млада фудбалска репрезентација Србије одиграла је нерешено са селекцијом Украјине - 2:2 (0:0). Голове су постигли Стефан Шћеповић у 52. и Дарко Лазовић у 72. за Србију, а Јегор Картушов у 56. и Јевген Павлов у 79. минуту.

Пријатељски меч између младих репрезентација Србије и Украјине  на стадиону Карађорђе у Новом Саду завршен је без победника - 2:2 (0:0). Ово је била друга провера изабраника Александра Јанковића у овој фази припрема, а прву су решили убедљивом победом над вршњацима из Бугарске (4:1).

Од првог судијског звиждука „орлићи" су се устремила ка голу гостију. Већ у 4. минуту могло је да буде 1:0, међутим, уместо гола Шћеповић је погодио стативу. Наш нападач је одмах затим и креирао одличну акцију, прошао је по десној страни, али његову намеру нису испратили саиграчи из офанзиве. И у 15. минуту запретио је Шћеповић, шутирао је са десетак метара, искоса са леве стране, и недостајало му је само мало прецизности. Са друге стране, Украјина је до одласка на одмор само у два наврата деловала опасно. Акцију по десној страни на време је спречио Медојевић, а шут Богданова са велике раздаљине није задао нимало посла нашем голману.  

Наставак меча донео је знатно више узбуђења. За промашаје из првог полувремена Стефан Шђеповић се искупио у 51. минуту када је сјајно шутирао са ивице шеснаестерца и донео нашем тиму вођство. Ипак, нису чекали гости дуго на изједначење. У 56. минуту ефикасан је био Картушов. Упорност се „орлићима" исплатила и у 72. минуту, овога пута на правом месту био је Лазовић. И поново је брзо стигао одговор са друге стране. Павлов је у 79. минуту спремно дочекао центаршут и главом матирао Алексића.

Ново окупљање „орлића" биће у јуну. Нашу селекцију тада очекује две провере у гостима, у Француској и Шведској.

Селектор младе репрезентације Александар Јанковић због кршења дисциплине одстранио је четири фудбалера из екипе.

Због напуштања карантина национални тим напустили играч Бордоа Вујадин Савић, првотимац Гројтер Фирта Данијел Алексић, и тандем Партизана Марко Шћеповић и Александар Миљковић. Они нису били на располагању за меч са Украјинцима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи