Свађа Мориња и Капела

Селектор фудбалске репрезентације Енглеске Фабио Капело оценио је да је тренер Реал Мадрида Жозе Морињо показао непоштовање када је рекао да је одбио понуду Фудбалског савеза Енглеске (ФА) да пре њега преузме национални тим.

"Не причам о вези и контактима са другим клубовима, из поштовања према другим тренерима. О томе не разговарам са другима, пошто су то тајне. Никада вам нећу рећи шта ми се стварно догодило у каријери", рекао је Капело британским медијима.

Морињо је јуче у изјави за Екип рекао да су га челници ФА пре Капела контактирали о могућем преузимању репрезентације, након што је 2007. године отпуштен Стив Мекларен јер није обезбедио пласман на Европско првенство 2008. године.

"То су озбиљне ствари. Сваки клуб и свака репрезентација разговарају са многим тренерима када намеравају да ангажују новог и то је свуда исто. То је питање председника клуба или Савеза, а не питање тренера", рекао је Капело.

"Не волим да причам о таквим стварима, доста сам рекао", додао је он. ФА је одбацио Морињове тврдње.

"Фабио је био наш први избор за селектора и то смо од почетка свима јасно рекли", наводи се у саопштењу.

Медији у Британији замерају Капелу што за три и по године није добро научио енглески језик, али Италијан сматра да може добро да се споразумева са играчима користећи 100 речи.

"Колико језика ви говорите? "упитао је Капело новинаре.

"Када разговарам са играчима они све разумеју и то је најважније. Не могу да причам о економији и другим стварима, али када причате о тактици не користите много речи. Не морам са њима да разговарам о различитим стварима, потребо ми је највише 100 речи", рекао је Капело.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи