Малдини оптужен за утају пореза

Легенда Милана Паоло Малдини могао би да се нађе на оптуженичкој клупи због подмићивања пореског службеника. Детаљи случаја, који добија све више пажње у Италији, још увек нису у потпуности познати.

Бивши капитен Милана и легенда италијанског фудбала Паоло Малдини приведен је на саслушање због сумњи да је подмитио службеника у пореској служби како би дошао до поверљивих информација. Како наводе извори блиски тужилаштву, Малдини је потплатио пореског службеника како би избегао истрагу о компанији за трговину некретнинама који је Малдини отварао са својом супругом.

Још најмање 40 особа, укључујући најистакнутије рачуновође и пословне људе из Милана, ће бити, или су већ испитане у вези са овим случајем или другим ове врсте у које је умешан исти порески службеник.

Малдини никада до сада није имао проблема са законом који би заинтригирали медијску пажњу.

Малдини је у играчкој каријери у Милану, која је трајала импресивних четврт века, освојио седам титула у Серији А као и пет титула у европским такмичењима. У дресу "азура" наступао је преко 14 година и држи рекорд са 126 наступа у дресу са државним грбом.

Иако је ово први случај ове врсте за Малдинија сигурно није први случај ове врсте када су италијански спортисти у питању.

Скијаш Алберто Томба, мотоциклисти Валентино Роси и Лорис Капироси само су неки од знаменитих спортиста са Апенина који су, наводно, избегавали плаћање пореза. Најбољи фудбалер свих времена Диего Армандо Марадона дугује 36 милиона евра због неплаћеног пореза из времена када је бранио боје Наполија.

Најновији у низу спортиста у Италији са мањим или већим проблемима са државом су и Изолда Костнер, двострука светска првакиња у скијању, као и њена колегиница Дениз Карбон .Обе се сумњиче да су незаконито отворили тајне рачуне у банкама у Швајцарској.

Бивши власник Реноа у Формули један Флавио Бриаторе је прошле године изгубио јахту због непоштовања закона Европске уније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи