Човић поднео оставку на место председника КК Црвена звезда

Досадашњи председник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић поднео је оставку на ту функцију, након што је изабран за председника Кошаркашког савеза Србије.

Небојша Човић је раније данас на седници Скупштине изабран за председника Кошаркашког савеза Србије (КСС).

Због избегавања сукоба интереса поднео је оставку на место председника КК Црвена звезда.

"С обзиром да сам именован на функцију председника КСС, сагласно Закону о спорту који прописује неспојивост функција руковођења у више спортских организација, обавештавам вас да до престанка мандата на тој функцији нећу моћи да обављам функцију председника КК Црвена звезда", написао је Човић у писму које је упутио Скупштини КК Црвена звезда.

Човић је истакао да је његово именовање за председника КСС потврда истрајног рада свих људи који су годинама тимски и заједно били део кошаркашког система Црвене звезде, који је, како наводи, одувек симбол квалитета и поноса.

"Користим прилику да вам се и овим путем захвалим, како на поверењу које сте ми указивали све ове године да будем председник Црвене звезде, тако и на подршци да прихватим одговорност, али и привилегију да будем председник КСС", написао је Човић.

Уверен је да ће Звезда наставити да буде транспарентан и еминентан клуб, који ће низати успехе на националним и међународним такмичењима, бренд Србије и синоним жеља најмлађих у којима су будући шампиони и репрезентативци.

"Желим Вам много успеха у даљем раду", закључио је Човић у писму.

Председник Управног одбора КК Црвена звезда Жељко Дрчелић у име целог клуба и свих звездаша честитао је Човићу избор на место председника Кошаркашког Савеза Србије и захвалио му за све што је учинио за црвено-беле.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи