Инијеста подржава Тореса

Андрес Инијеста стао је у одбрану колеге из репрезентације Фернанда Тореса. Нападач Челсија није постигао гол ни на утакмици против Чешке и тако продужио низ утакмица у којима није затресао мрежу.

Шпанија је тешко дошла до победе над Чешком (2:1), пошто је Давид Виља у другом делу меча дао два гола. Нападач Барселоне тако је поставио рекорд по постигнутим головима у националном тиму актуелних светских првака. Потпуно супротно Виљи, Фернадно Торес почео је меч на клупи и ушао у игру на почетку других 45 минута, али није савладао голмана репрезентације Чешке.

"Ел Нињо" није постигао ниједан погодак од како се у јануару из Ливерпула преселио у екипу Челсија. Трансфер је плаћен 50 милиона фунти, очекивања су велика, али гола и даље нема. Андрес Инијеста верује да је само питање тренутка када ће Торес поново почети да "терорише" противничке голмане.

"Фернандо заиста вредно ради. Јасно је да нападачи живе за гол, али против Чешке он нам је донео многе ствари које обични гледаоци не виде. Пуно је трчао, помагао одбрани и својим кретањем обезбеђивао много простора за друге играче. Његов допринос тиму је огроман. Што се тиче голова, сигуран сам да је то питање тренутка. Увек је био ефикасан и тако ће бити и у будућности. За њега нема проблема", изјавио је Инијеста.

Торесов бивши саиграч из Ливерпула Алваро Арбелоа, такође верује да ће нападач Челсија ускоро ући у одличну форму, која ће и његовом клубу, али и репрезентацији донети пуно голова.

"Фернандо игра на врхунском нивоу већ неколико година и не дешава му се први пут да пролази кроз тежак период у ком се не уписује у листу стрелаца. Када сте квалитетан играч као он, онда немате разлога за бригу. Само мора да настави да се труди и голови ће доћи", сматра Арбелоа

Следећу утакмицу Шпанија игра у уторак против Литваније, а Инијесту брину услови у којима ће се меч одиграти.

"Видећемо стање терена када будемо стигли тамо. Међутим, слике које сам видео подсећају ме на ону врсту прљавих терена на којима сам играо као дете. Очигледно је да услови неће бити савршени, али ми ћемо бити спремни на све", закључује плејмејкер Барселоне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи