Естонци задовољни и бодом

Атмосфера у табору Естоније, пред утакмицу са Србијом опуштена. И поред победе у Београду, Естонци улогу фаворита препуштају "орловима", и напомињу да би били задовољни и бодом. Естонски новинари верују да ће њихов национални тим играти са два нападача.

Естонци не би мењали победу над Уругвајем за победу у мечу са Србијом али ипак госте сматрају фаворитима. Јавно говоре да би бод био довољан али приватно тврде да победа задовољава њихове апетите.

Атмосфера у кампу репрезентације Естоније је одлична. Играчи су опуштени а селектор је током конференције за медије засмевао новинаре.

"То је заслуга само Тарма Рутлија. Он је утицао да се фудбалери овако понашају. Скинуо је сав притисак са њих", каже От Јарвела, новинар интернет магазина Охтулехт.

Рутли је за Радио Телевизију Србије рекао да се његов тим не осећа фаворитом после победа у Београду и над Уругвајем.

"Не, нипошто. Имате чувену екипу и ми је поштујемо. Спремни смо да се боримо али ћемо покушати да искористимо своје шансе. Ипак, ви сте фаворити."

Он је додао да би био задовољан нересеним резултатом.

"Бод? Да, то би било јако добро."

Естонија има шест бодова из четири утакмице. Бод мање и меч мање од Србије.

"Ми не размишљамо о томе да се квалификујемо за Европско првенство. Мислим да ће неки други тимови отићи даље. Али ћемо се борити за сваки бод."

Он није хтео детаљније да прича о квалитету терена на којем ће се играти. У сваком случају "Ле Кок Арена", која је добила име по локалном произвођачу пива, најбољи је стадион у земљи.

Естонски новинари верују да ће Рутли извести тим са двојицом нападача, Опером и Сагом. Најбољи играч екипе Васиљев требало би да у том случају игра нешто повученије.

Да ли зато што нису знали, или нису желели да говоре истину, тек исти ти естонски новинари су у Београду потпуно промашили формацију, али и састав екипе.

Између победа против Србије и Уругваја, Естонија је одиграла пет мечева и није добила ниједан. Србија тешко игра са репрезентацијама некадашњег Совјетског савеза, поготово у гостима где је изгубила на сваком гостовању у том делу света, изузимајући меч са Азербејџаном.

Утакмица са Естонијом се игра у уторак од 20.30 минута по српском односно од 21.30 по локалном времену на стадиону "Ле Кок арена" у Талину. Директан пренос меча на Првом програму Радио-телевизије Србије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи