Американци купују Рому

Представници групе америчких инвеститора допутовали су у Рим на завршне преговоре о куповини фудбалског клуба Рома.

Група инвеститора из Бостона спремна је да плати 77 милиона евра за 67 одсто акција клуба.

"Имам исти сан као и сви навијачи Роме: да клуб постане један од најбољих на свету. Желимо да створимо екипу која ће се сваке сезоне борити за титулу у првенству Италије, али и играти значајну улогу у Лиги шампиона", рекао је извршни директор Томас ди Бенедето за Газету дело спорт.

Он ће преговарати са представницима Уникредит банке, која је прошле године постала сувласник Фудбалског клуба Рома преузевши дуг од породице Сенси која је претходно управљала клубом.

Ди Бенедето је рекао да ће први задатак нових власника бити да врате финансијску стабилност клубу, а потом да доведу пет или шест нових играча.

Рома је један од италијанских клубова са највећим дуговањима, а према наводима Газете троструки првак Италије ове сезоне изгубио је 40 милиона евра. Тај минус могао би да буде још већи уколико се екипа не квалификује за Лигу шампиона наредне сезоне.

Рома је тренутно на шестом месту Серије А, са шест бодова мање од места које води у Лигу шампиона, а почетком марта елиминисана је из Лиге шампиона од Шахтјора у осмини финала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи