Показаћемо да вредимо

Српски фудбалски репрезентативац Марко Пантелић истакао је да он и његови саиграчи нису изгубили наду за пласман на Европско првенство које ће 2012. године бити одржано у Пољској и Украјини. Репрезентација Србије у петак од 20.30 на стадиону Црвене звезде у Београду игра против Северне Ирске.

Утакмица ће бити одиграна пред празним стадионом, пошто је због нереда у Ђенови Европска фудбалска унија (Уефа), између осталог, суспендовала Србију и са једном утакмицом без присуства публике.

Пантелић је уочи меча Ц групе квалификација са Северном Ирском рекао да не постоји ниједна селекција на свету која је фаворит против Србије.

"Ја сам апсолутни оптимиста када је у питању пласман на шампионат Европе. Уверен сам да ћемо најпре у петак добити Северну Ирску у Београду, а затим и Естонију у Талину 29. марта, чиме би се потпуно се вратили у игру", истакао је Пантелић.

Он је поручио да је "све на играчима" и додао да је уверен да ће репрезентативци вратити поверење навијача. Утакмица без присуства гледалаца, како је рекао јесте "неприродни амбијент", али јје и подсетио да се ипак све решава на терену.

"Играо сам неколико пута пред празним трибинама и увек сам победио. Надам се да ће се та традиција наставити", рекао је центарфор грчког Олимпијакоса.

Леви бек енглеског Манчестер ситија Александар Коларов истакао је да никада није играо утакмицу без публике.

"Нисам имао то искуство јер никад нисам био члан ни Звезде ни Партизана, али сам у доба када сам као члан ОФК Београда имао сличне примере пошто на мечеве на Карабурми долази од 100 до 300 гледалаца, што је веома слична ситуација", рекао је Коларов на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Десни бек Челсија Бранислав Ивановић поручио је да је предстојећи дуел са Северним Ирцима "најважнији у квалификацијама".

"Имамо прилику да поправимо своју позицију на табели и не смемо да је пропустимо. Све је и даље у нашим рукама и, док је тако, верујемо у пласман на Европско првенство", закључио је Ивановић.

Играч Челсија рекао је да се нада да ће се Немања Видић прикључити екипи за утакмицу против Естоније, у уторак од 20.30 у Талину. Фудбалер Манчестер јунајтеда пропустиће меч против Северне Ирске због повреде.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи