Спектакл на Маракани

Наизглед обичан сусрет две омладинске екипе. Међутим, сусрет младих тимова Звезде и Зенита остаће у сенци гостовања премијера Русије Владимира Путина на Маракани. Због великог интересовања за долазак премијера Путина, у Звезди су рекли да ће бити отворене и капије јужне трибине стадиона. Почетак меча померен је за 18.20, док се долазак Владимира Путина на стадион очекује око 19.15.

У Црвеној звезди истичу да им је велика част да сутра буду домаћини премијеру Русије Владимиру Путину. Тренери оба тима су одушевљени што ће стадион бити попуњен и надају се одличној игри својих пулена, којима ће сва ова догађања око терена бити додатни мотив да пруже свој максимум.

"Та утакмица је велики спортски догађај, али и допринос развоју односа Србије и Руске федерације. Позивамо Звездаше да направе величанствен амбијент којим ће поздравити младе наде српског и руског фудбала и великог пријатеља нашег народа, руског премијера", саопштила је Црвена звезда.

Из клуба је речено да је та утакмица прилика да дочекају пријатеље и покажемо захвалност за све што су генерални спонзор клуба руска компанија 'Гаспром' и Путин учинили за Црвену звезду.
"Путин ће на Маракану доћи пред почетак утакмице. Меч ће посматрати у друштву председника Спортског друштва Црвена звезда Петра Шкундрића, председника Фудбалског клуба Владана Лукића и високих државника Републике Србије", рекао је на конференцији за медије портпарол Црвене звезде Марко Николовски.

Тренери младих тимова Црвене звезде и Зенита сложили су се у оцени да ће утакмица пред пуним стадионом бити велико искуство за играче оба клуба. "Указала нам се шанса да се састанемо са једним од најбољих младих тимова у Европи. Гледаћемо да се покажемо у што бољем светлу", рекао је тренер "црвено-белих" Душан Кљајић. Он је истакао да његови играчи неће имати трему када изађу на терен.
"Сваком од ових играча сан је да играју на пуној Маракани. Верујем да им то неће бити проблем, него мотив више да покажу шта знају", оценио је Кљајић.

Тренер младог тима Зенита Анатоли Давидов рекао је да му је драго што први пут борави у Београду и да ова утакмица представља симбол пријатељства руског и српског народа. "Фудбал зближује људе и ја се надам да ће нам Звезда одговорити посетом у Санкт Петербургу једног дана. Многим играчима сутра ће бити шок када изађу пред пуне трибине, али то је лепо искуство", рекао је Давидов.

Капитен младог тима Црвене звезде Марко Николић рекао је да очекује добру и узбудљиву утакмицу. "Без обзира на то што се ради о пријатељском мечу, неће нам недостајати мотив да се прикажемо у добром издању. Верујем да ћемо квалитетом успети да заслужимо пажњу јавности", казао је Николић.

Нападач руског клуба Матијаш Станислав оценио је да ће ова утакмица бити од великог значаја за оба тима. "Меч ће бити од велике користи за све играче да стекну искуство. Надам се да ће у будућности Звезда доћи нама у посету", рекао је Станислав.

Утакмица младих тимова Црвене звезде и Зенита један је од договорених видова сарадње ова два тима, који је успостављен захваљујући компанији 'Гаспром', спонзору Црвене звезде, а власнику Зенита.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи