Реми на Бањици

Фудбалери Рада и Партизана одиграли су 2:2 на Бањици у 19. колу Суперлиге Србије. По кишовитом времену, Раду припало прво полувреме, Партизан бољи у наставку. Утакмица Рад - Партизан почела је минутом ћутања за жтрве разорног земљотреса и цунамија који су 11. марта погодили Јапан.

Рад и Партизан су одиграли фудбалски, врло садржајан меч. Виђено је доста шутева, додавања и добрих покушаја.

Партизан је после продора Томића у шеснаестерац Рада у 17. минуту и одличног ударца по земљи, стигао до вођства од 1:0. Наставили су црно-бели са нападима. Вукић је могао у 23. минуту да увећа предност, али из петерца није прецизно шутирао.

Ипак, заостатак није пољуљао Рад. Кренули су домаћи играчи офанзивније и храбрије ка голу Партизана. Леви бек Лековић,  имао је први прилику. Шутирао је са двадесетак метара, али поред гола. Иницијатива је уродила плодом у 37. минуту. После корнера, Пајовић је главом погодио Партизанову мрежу.

Међутим, ту није био крај Партизанових мука. Најлепши гол меча постигао је Лековић у 41. минуту и донео предност Раду од 2:1. После готово, скраћеног корнера, он је погодио даљи угао Стојковића и испратио Партизанове играче зловољне на одмор.

У другом полувремену, Рад је наставио у истом стилу. Јованчић је побегао дефанзивцу црно-белих Савићу, сјајно је шутирао из казненог простора, погодио стативу, а лопта је после котрљања по гол линији отишла у гол аут. Партизан се ипак тргао. Црно-бели су успели да стигну до изједначења. Илијев је у 56. минуту поравнао на 2:2.

До краја меча Партизан је имао више лопту у ногама, створили су црно-бели неколико прилика али нису били разборити у завршницама. Рад је играо ослоњен на контре. Ипак, остало је без голова.

Јуче су у нашем елитном такмичењу постигнути следећи резултати: Борац Чачак - Слобода 1:0, Јагодина - Индјија 2:0, Смедерево - Јавор 2:1, Војводина - Чукарички 3:0, Спартак - Металац 2:0 и ОФК Београд - Хајдук 1:0.

Црвена звезда ће од 19 часова дочекати у Београду тим БСК-а из Борче у последњој утакмици 19. кола.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи