Тим за Бугаре и Украјинце

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Александар Јанковић саопштио је имена 22 играча на које рачуна за пријатељске мечеве са Бугарском, 25. марта у Инђији и са Украјином, четири дана касније у Новом Саду.

На списку се налазе:

Голмани: Бранимир Алексић (Спартак), Александар Кировски (Земун), Васо Васић (Винтертур, Швајцарска);
Одбрана: Александар Миљковић (Партизан), Вујадин Савић (Бордо, Француска), Милан Родић (ОФК Београд), Матија Настасић (Телеоптик), Немања Гудељ (Бреда, Холандија), Никола Максимовић (Слобода);
Средина терена: Александар Игњовски (Минхен 1860, Немачка), Вук Митошевић (Војводина), Слободан Медојевић (Војводина), Саша Марковић (ОФК Београд), Никола Крчмаревић (Чукарички), Дарко Лазовић (Црвена звезда), Филип Кнежевић (Борац Чачак), Филип Ђуричић (Херенвен, Холандија), Ненад Крстичић (Сампдорија, Италија);
Напад: Данијел Алексић (Гројтер Фирт, Немачка), Немања Којић (Рад), Стефан Сћеповић (Кортрајк, Белгија), Марко Сћеповић (Партизан).

На списку селектора Јанковића нема повређених Милана Милановића и Небојше Милића.

Јанковић је изјавио да предстојећа два дуела заузимају примарно место у плану припрема за старт квалификација за Европски шампионат у Израелу 2013. године.

"Очекујем да све оно добро што смо урадили током окупљања у Израелу, када смо победили са 1:0, сада надоградимо и што спремније дочекамо септембар", рекао је Јанковић на конференцији за новинаре у седишту Фудбалског савеза Србије.

Први меч у квалификацијама наша млада репрезентација (играчи до 21 године) одиграће против Данске на домаћем терену. У четвртој квалификационој групи, још се налазе и селекције Северне Ирске, Македоније и Фарских Острва.

Пре тога "бели орлићи" одиграће још четири пријатељска меча, у гостима против Француске (2. јуна), са Шведском (6. јуна), као и два сусрета на турниру "Валериј Лобановски" у Кијеву, средином августа. На том турниру, осим наших нада, учествоваће још Украјина, Словенија и Чешка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи