Станојевић задовољан победом

Александар Станојевић задовољан игром и победом против Црвене звезде. Роберт Просинечки честитао Партизану, али и истакао да још ништа није готово. Ивица Илиев сматра да је утакмица била атрактивна, док Огњен Короман мисли да у реваншу Звезда може до подвига.

Тренер Партизанових фудбалера Александар Станојевић задовољан је после данашње победе свог тима против Црвене звезде, али је оценио да уколико не постигну гол у реваншу на Маракани црно-бели ни не заслужују пласман у финале.

Његов колега на клупи Звезде Роберт Просинечки сматра да су црвено-бели у првом полувремену приказали најбољу партију од када је он тренер.

Партизан је као домаћин победио Црвену звезду у првом мечу полуфинала Купа Србије са 2:0, головима Принса Тејга.

"Задовољан сам резултатом иако смо у првом делу утакмице имали доста проблема", рекао је Станојевић на конференцији за новинаре.

"Претпоставио сам да ће Звезда имати већи посед лопте, али успели смо да се консолидујемо и заиграмо чвршће у одбрани. Могли смо да дамо још неки гол, али и гости су могли да постигну погодак. Дерби је био одличан. Заслужено смо победили, али ако на Маракани не можемо да дамо гол, онда не треба да идемо даље", додао је он.

Станојевић је рекао да не очекује да ће Просинечки мењати много тога у игри свог тима када се ове две екипе поново сретну 6. априла.

"Верујем да ће Звезда у реваншу играти на исти начин и покушати да пас игром дође до гола. Очекујем да ће и реванш бити одлична утакмица, а ми ни тада нећемо играти затворено", истакао је тренер црно-белих.

Станојевић је додао да би његов тим играо другачије да је Звонимир Вукић био спреман за меч, а најавио је и да би Адија могао да буде стартер у недељу у сусрету 19. кола Супер лиге са Радом на Бањици.

Роберт Просинечки је честитао Партизану победу и оценио да су његови играчи одлично одиграли прво полувреме утакмице.

"Били смо бољи у том периоду игре, али нисмо искористили неколико шанси. У наставку смо брзо примили други гол и то нас је исекло", истакао је Просинечки.

Звездин тренер рекао је да "још ништа није готово", јер се игра и други меч.

"Биће много тешко. Ипак, верујем да можемо до подвига и пласмана у финале", казао је он.

Просинечки се осврнуо и на промашаје нападача Борхе који је имао три одличне прилике.

"Посао сваког нападача је да даје голове, али не могу да будем незадовољан његовом жељом и борбеношћу. Фалила нам је завршница, а упркос томе, да је Борха искористио шансу у финишу првог дела, другачије бисмо сада причали", рекао је Просинечки и додао да је учешће у дербију са Партизаном у улози тренера ново искуство за њега.

Нападач Партизана Ивица Илиев оценио је да је овај дуел "вечитих" био бољи од неких претходних.

"После дужег времена мислим да су навијачи могли да уживају у атрактивној игри. Имамо још 90 минута на Маракани и дефинитивно још није крај. Задовољан сам што смо после Клеа добили још једног одличног голгетера као што је Тејго", рекао је Илиев.

Везиста Црвене звезде Огњен Короман истакао је да су црно-бели заслужено победили.

"Срећа наша па има и реванш у којем ћемо имати прилику да се вратимо у игру. Дефинитивно нас је пресекао други гол Тејгоа након кога нисмо успели да се вратимо у меч. Играли смо и играћемо нашу игру, стварали смо шансе, али не знам како их нисмо искористили", рекао је Короман.

Реванш меч игра се 6. априла на стадиону Црвене звезде.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи