Шалке сменио Магата

Управа немачког фудбалског бундеслигаша Шалкеа уручила је отказ Феликсу Магату наводећи да за тај потез постоје "веома јаки разлози".

Челници актуелног вицепрвака Немачке и учесника четвртфинала Лиге шампиона нису желели да дају коментаре медијима сматрајући да имају право да појашњење одлуке задрже за себе.

Магат је дошао на клупу Шалкеа у лето 2009. године, након освојене титуле државног првака са Волфсбургом. Већ у првој сезони на "кормилу" клуба из Гелзнекирхена искусни 58-годишњи стручњак успео је да са својим изабраницима стигне до другог места у Бундес лиги, што је оцењено као велики успех.

Ове године успео је да доведе Шалке до пласмана међу осам најбољих клубова у Европи и у финале Купа Немачке, али су добри резултати изостали у националном шампионату.

Управа клуба, коју незадовољни навијачи највише криве за лош пласман на табели Бундес лиге, одлучила је најпре да са Магатом прекине сарадњу у јуну, две године пре истека уговора.

Само неколико дана након незваничне одлуке о прекиду сарадње са Магатом на крају сезоне, руководство "краљевско плавих" решило је да "скрати причу" и уручи Магату отказ.

Шалке се налази на десетом месту табеле Бундес лиге, осам кола пре краја шампионата.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи