Незасити Анжи

Иако је прелазни рок у већем делу света одавно завршен у Русији он још увек траје, а чини се да узбуђења никако не јењавају. Не толико познати клуб Анжи из Махачкале, након довођења ветерана Роберта Карлоса, довео је још једног сјајног Бразилца. Али чини се да ту није ни близу крај амбицијама ове екипе.

Изгледа да нема краја када је у питању платежна моћ руског Анжија из Махачкале, клуба који је основан пре само 20 година. Само неколико дана пре почетка руске Премијер лиге још један Бразилац, након славног Роберта Карлоса, појачаће редове ове екипе. Досадашњи нападач и најбољи играч Атлетика из Минеира Диего Тардели носиће дрес екипе из Русије у наредне четири године.

Анжи је на довођење фудбалера, који је на претходних 114 утакмица постигао импозантна 74 гола за тим из Бело Хоризонтеа, издвојио преко седам милиона евра. Са играчем, који је у понедељак прошао лекарске прегледе, потписан је четворогодишњи уговор а за сада нису познати други финансијски детаљи.

Тардели је у каријери, бранећи боје Сао Паола, Бетиса, Сао Каетана, ПСВ-а и Фламенга одиграо 224 утакмице и постигао 84 гола.

А да челним људима клуба из руске провинције Дагестан није доста сведочи и чињеница да је послата и понуда, и то не било какава, за фудбалера Арсенала и руске селекције Андреја Аршавина.

Анжи је спреман да понуди Аршавину чак осам милиона евра годишње. Овим уговором сјајни Рус би се лако сврстао у најплаћеније фудбалере на свету.


Иако је се претходних дана најављивало да би Аршавин могао да се врати у Зенит, клуб у коме је стекао славу, и који му је нудио 6 милиона евра годишње, у уторак је стигла „непристојна" понуда Анжија. Остаје да се види да ли ће преовладати спортски мотиви, јер разлика у реномеу екипа Арсенала и Анжија, барем за сада, остаје евидентна, или сигурно незанемарљиви финансијски мотиви.

"Шава", како Руса зову у домовини, би по простој рачуници зарађивао месечно астрономску цифру од 666 хиљада евра.

И то није све...Руски медији наводе да су у току и преговори клуба са представницима капитена Милана Ђенара Гатуза, који би такође могао да се пресели у Махачкалу.

По свој прилици напори Мишела Платинија да се уведу рестрикције, када су финансије клубова у питању, за сада не дају резултате и сугурно је да новац, више него ишта друго, креира слику модерног фудбала, па и спорта уопште.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи