Ван Гал одлази на крају сезоне

Луј ван Гал броји последње месеце на клупи Бајерна. Како извештавају немачки медији управа баварског клуба одустала је од намере да одмах уручи отказ холандском стручњаку, па ће то учинити на крају сезоне.

Тренер Бајерна Луј ван Гал споразумно ће раскинути уговор са минхенским Бајерном на крају сезоне. Ово је епилог дугог састанка управе минхенског клуба, на којем се расправљало о судбини холандског стручњака.

Баварци, који ове године не личе на тим који је прошле сеоне играо финале Лиге шампиона, прилично се муче и у домаћем првенству.

После низа неуспеха, немачки гигант се прво опростио од одбране титуле у Бундес лиги, док је сада у питање доведено и учешће у Лиги шампиона наредне сезоне.

Пораз од Хановера прошлог викенда упалио је лампице за узбуну у управи немачког клуба, који је као највећег кривца за неуспех означио холандског стручњака.

Како пишу поједини немачки медији, Ван Гал је већ требало да пакује кофере, али свој боравак у Бајерну је продужио највише захваљујући чињеници да у овом тренутку нема квалитетних тренера на тржишту који би га заменили.

Најзвучније име које је тренутно без ангажмана је Рафаел Бенитез, али проблем је што шпански стручњак не зна ни реч немачког, што би, према процени управе клуба, био велики проблем.

Као могућа замена помињао се и Френк Рајкард, али он је од недавно преузео Спортинг из Лисабона.

Од домаћих стручњака најатрактивније име је Отмар Хицфилд. Ипак, овај тренер је рекао да ће остати на клупи репрезентације Швајцарске до 2014. године, одбацујући могућност да пређе у Минхен.

Иста ова важиће и за преузимање клуба по завршетку сезоне. Ипак, нису то једини кандидати који се конкуришу за клупу у немачком фудбалском гиганту.

Није искључена могућност да шансу добије Ван Галов помоћник Андрес Јонкер, који би имао подршку генералног менаџера клуба Кристијана Нерлингера.

У обзир долазе и неке од легенде клуба, попут Мемета Шола, Матјаса Замера, Ралфа Рангника и бившег тренера Партизана Лотара Матеуса. Велике шансе се дају и актуелном тренеру Бајера из Леверкузена Јупу Хајнкесу.

И док медији нагађају ко ће бити нови "заповедник" на Алијанц арени, пред Ван Галом је велики недовршен посао.

Екипу чека реванш меч против Интера у осмини финала Лиге шампиона, док их у домаћем првенству чека тешка борба за једну од позиција које воде у Лигу шампиона.

Имајући у виду да се финале елитног такмичења наредне сезоне одржава баш у Минхену, уколико се Бајерн не би пласирао у Лигу шампиона, то би био резултат раван катастрофи.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи