Интер сигуран, Наполи посустаје

У недељу је у Италији одиграно седам утакмица 28. кола фудбалског шампионата. Поподневни термин обележио је Интер, који је са убедљивих 5:2 савладао Ђенову и остао у трци за титулом. Наполи није успео да надигра Брешу код куће, па сада га од водећег Милана дели осам бодова. Сампдорија другим узастопним поразом све ближа зони испадања.

Ђенова је поштено намучила актуелног шампиона, па је Интер имао мало прилика у првих 45 минута. И када домаћи нису успели да затресу мрежу, Паласио доводи госте у вођство. Друго полувреме Интер креће без Дејана Станковића, Леонардо појачава напад увођењем у игру Горана Пандева и све се окреће у корист црно-плавих. Прво је Пацини изједначио у 48. минуту, а затим Ето додао своја два гола за лепу предност и мирнији наставак меча. До краја, Пандев и Нагатомо се уписују у листу стрелаца, да би Босели поставио коначних 5:2.

Наполи се полако опрашта од титуле. Реми без голова против Бреше знак је да су момци Валтера Мацарија у кризи. Неколико пропуштених прилика у првом полувремену и добра одбрана гостију у другом делу утакмице донели су бод за обе стране.

Адријан Муту је са два брза гола средином првог полувремена донео "виоли" предност против Катаније, да би Алберто Ђилардино у 61. минуту заокружио победу домаћих и тако учврстио свој тим на средини табеле. Адем Љајић провео је свих 90 минута на клупи.

Фаворизовани Удинезе није показао добру игру против Барија, који је имао зрелије шансе. Ипак, у 75. минуту са пенала, Антонио Ди Натале обезбеђује три битна бода и наставак борбе за четврту позицију.

Болоња и Каљари су поделили бодове (2:2), док је у лошој утакмици Кјево одиграо 0:0 против Парме.

Ћезена је са 3:2 савладала Сампдорију у Ђенови и на тај начин обезбедила битне бодове у борби за опстанак.

Резултати 28. кола:
Леће - Рома 1:2
Јувентус - Милан 0:1
Сампдорија - Ћезена 2:3
Интер - Ђенова 5:2
Болоња - Каљари 2:2
Кјево - Парма 0:0
Фиорентина - Катанија 3:0
Наполи - Бреша 0:0
Удинезе - Бари 1:0
Лацио - Палермо (недеља од 20:45)

Табела: Милан 61, Интер 56, Наполи 53, Удинезе 50, Лацио 48 и утакмицу мање, Рома 46, Јувентус 41, Палермо 40 и утакмицу мање...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи