Хаос на "Олд фирму"

Судар Селтика и Ренџерса у шкотском купу, због догађања на терену и ван њега, "треће полувреме" имаће пред владом те земље. Због три црвена картона, једва спречене туче између тренера два тима и великог броја ухапшених навијача, актери популарног "олд фирма" мораће, осим полицији и фудбалском савезу, да одговарају и шкотском премијеру.

Ако је неко мислио да је ривалство између Црвене звезде и Партизана у последњих неколико година прерасло спортске оквире, у поређењу са шкотским дербијем, популарним "Олд фирмом", судар београдских ривала изгледа као пријатељска утакмица.

Дешавања на поновљеној утакмици петог кола шкотског купа између Селтика и Ренџерса одиграној у среду, коју су "келти" добили резултатом 1:0, засенила су и ривалство београдских клубова.

Ако се изузме борба на терену, три црвена картона, неколико спречених туча између стручних штабова две екипе и неизбежне туче навијача обележиле су последњи судар великана из Глазгова.

Своје треће полувреме ова утакмица ће имати не само у Фудбалском савезу Шкотске, већ и у влади те земље, где ће сви учесници немилих сцена морати да одговарају пред представнцима владе и полиције за своје поступке.

"Срамотне сцене са дербија не могу се игнорисати. Понашање на терену има утицаја на цело друштво. Навијачи су представници својих клубова, играчи су узори целом друштву, док управе клубова имају посебну одговорност. Они су људи на одговорним позицијама и они се тако морају и понашати", рекао је премијер Шкотске Алекс Салмонд, који је признао да је ужаснут оним што је видео на мечу.

И извршни директор Фудбалског савеза Шкотске, Стјуарт Реган, огорчен је понашањем великих ривала.

"Фудбалски савез осуђује запаљиво и неодговорно понашање учесника дербија. Изненађен сам и постиђен сценама на мечу који је требао да представља празник шкотског фудбала. Ове слике су преношене широм света и показују нас у јако лошем светлу. Разумем притисак који имају ову клубови, али њихово понашање пробило је све границе нормалног понашања на фудбалској утакмици", рекао је Реган и признао да догађања на Селтик парку превазилазе дисциплинске процедуре које поседује фудбалски савез те земље.

А на стадиону све је почело у 36. минуту када је због другог жутог картона искључен играч Ренџерса, Стивен Витакер. Тада се његов саиграч, Ел Хађи Дијуф сукобио са тренером Селтика Нилом Леноном. У току меча искључен је и играч Ренџерса, Мађид Бугера, док је Дијуф искључен по завршетку меча због приговора судијама.

Ипак, оно што је највише запрепастило челнике шкотског фудбалског савеза је сукоб тренера Селтика, Нила Ленона и помоћног тренера Ренџерса Алија Мекоиста, које су једва раздвојили да се не потуку после меча.

На крају као шлаг на торту легао је податак да је због учествовања у инцидентима пре, за време и после меча укупно ухапшено 34 навијача.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи