Катанија победила Ђенову

Преокретом до победе. Фудбалери Катаније победили су на свом терену Ђенову са 2:1, у утакмици 27. кола италијанског првенства и за сада се извукли из зоне испадања. Рекордна победа Удинезеа, Рома и даље без тријумфа. Интер у другом полувремену сломио Сампдорију.

Катанијин бег из зоне испадања, рекордна победа Удинезеа на гостовању Палерму и још један неуспех Роме обележили су данашње мечеве 27. кола италијанског фудбалског првенства.

Повела је Ђенова у 19. минуту голом Антонија Флоро Флореса, али су домаћи преокренули головима Максија Лопеса у 51. и Гонзала Бергесија у 55. минуту. Ђенова је утакмицу завршила са девет играча пошто је у 67. минуту искључен дефанзивац Доменико Кришито због прекршаја на ивици казненог простора, а због приговора искључени су Флоро Флорес и тренер Давиде Балардини.

У екипи Катаније због прекршаја, након којег је досуђен једанаестерац, искључен је пољски фудбалер Блажеј Аугустин, али је голман Катаније Маријано Андухар у 76. минуту одбранио шут са "беле тачке" Мигуела Велоса.

Катанија се седмом првенственом победом попела на 15. место на табели са 29 бодова и има шест више од Бреше, која се налази у зони испадања. Ђенова је остала на 10. месту са 35 бодова.

Удинезе је на Сицилији прегазио веома лошу екипу домаћина, која је утакмицу завршила са само девет играча на терену. Да су хтели, гости са севера Италије могли су да нанесу Палерму још већу катастрофу, али су у последњих пола сата прекинули жестоке налете ка голу немоћног Салватореа Сиригуа.

Чак седам погодака за Удинезе постигла су само двојица играча - репрезентативац Чилеа Алексис Санчес (четири) и годинама најбољи стрелац тима Антонио Ди Натале (три).

Рома је наставила да посрће упркос промени тренера. Вићенцо Монтела дебитовао је пред навијачима, чији је био миљеник као играч, скромним ремијем против Парме 2:2. Његовим изабраницима нису било довољни ни вођство од 2:0, ни чињеница да су у финишу имали играча више.

Каљари је победио екипу Лација, која након одлично одиграног првог дела сезоне полако губи корак за водећима на табели.

Интер је, у последњем мечу недељног програма, савладао Сампдорију у Ђенови. Стрелци за неро-азуре били су Снајдер у 73. и Ето у последњем минуту меча, на асистенцију Дејана Станковића.

Резултати данашњих утакмица:
Рома - Парма 2:2
Бари - Фјорентина 1:1
Бреша - Леће 2:2
Каљари - Лацио1:0
Катанија - Ђенова 2:1
Ћезена - Кјево 1:0
Палермо - Удинезе 0:7
Сампдорија - Интер 0:2

Синоћ је Болоња изненадила у Торину Јувентус (2:0), а вечерас од 20.45. часова играју Сампдорија - Интер. Сутра се састају Милан - Наполи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи