Нереди у Новом Пазару, полиција спречила навијаче да уђу на стадион

Пре почетка утакмице 12. кола Суперлиге Србије између Новог Пазара и Партизана дошло је до сукоба између домаћих навијача и припадника полиције. Три полицајца су лакше повређена, а до сада је ухапшено десет људи.

Присталице Новог Пазара су покушале да уђу на стадион, упркос казни Фудбалског савеза Србије због које је меч требало да се одигра без присуства публике.

Инцидент се десио када је група навијача напала кордон полиције, претходно користећи пиротехничка средства, због којих је сусрет накратко и прекинут.

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је дошло до драстичног нарушавања јавног реда и мира.

"На почетку утакмице око 120 навијача из група Екстреми и Торцида Санџак напало је припаднике полиције. Приликом напада, повређена су три полицијска службеника и реч је о лакшим повредама. Полиција је већ отпочела хапшења и до сада је ухапшено десет људи. На локацијама где је дошло до напада на полицијске службенике, оштећено је за сада пет путничких возила“, изјавио је министар Дачић.

Полиција је успела да спречи навијаче да уђу на стадион, након чега су се присталице Новог Пазара повукле и побегле у мањим групама.

Протести у Новом Пазару поводом одлуке ФСС-а трају од претходне недеља, а према једној од порука, навијачи су планирали да спрече да се меч одигра.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи