Голеада у Новом Пазару - Ковач у надокнади донео Партизану три бода

Фудбалери Партизана победили су Нови Пазар резултатом 4:3 у последњој утакмици 12. кола Суперлиге Србије.

У веома узбудљивом мечу који су обележила и дешавања ван терена, Партизан је успео да веже другу победу од доласка Сава Милошевића и настави успон ка врху табеле.

Партизан је био бољи ривал у уводних петнаестак минута, али није успео да створи прилику из категорије изгледних.

Меч је накратко био и прекинут због бачених топовских удара изван стадиона, где су навијачи домаћег тима протестовали због одлуке Фудбалског савеза Србије да се меч одигра без присуства публике.

Нови Пазар се добро и организовано бранио и стрпљиво чекао своју шансу, а дочекао ју је у 16. минуту. 

Лоше постављену одбрану Партизана казнио је Урош Ђурановић, који је остао сам у срцу казненог простора и није пропустио прилику да реализује ситуацију у коју га је одличним додавањем довео Александар Месаровић.

Очекивани одговор црно-белих није стигао, али јесте нови погодак домаће екипе. У моментима када је Партизан званично поставио ново руководство, Драган Бојат је услед непажње Алда Калулуа остао сам на десној страни и са ивице казненог простора погодио ближи угао који је Александар Јовановић лоше покрио.

Након тога су гости заиграли нешто боље, а после једне веома добре акције, Натхо је запретио у 28. минут, али његов ударац није био довољно јак, нити прецизан.

До првог гола црно-бели су стигли десет минута касније, када је после покушаја Ђорђа Јовановића и Бибраса Натха и две врхунске интервенције Стефана Поповића, Ибрахим Зубаиру покупио одбитак и спорвео га у противничку мрежу.

Само три минута касније, резултат је био изједначен, а овога пута је одбрана Новог Пазара заказала и оставила Бојана Ковача самог на ивици шеснаестерца, а бивши фудбалер Чукаричког је то искористио и постигао леп погодак.

У другом делу је темпо опао и није било великих прилика, све до 75. минута. Тада је Натхо изузетним додавањем упослио Зубаируа који је избегао офсајд замку, предриблао Поповића и убацио лопту у празну мрежу.

Одбрана црно-белих међутим није издржала до краја и у 84. минуту је Ђурановић поново остао сам у казненом продору, постигавши свој други гол на мечу.

Имали су домаћи и прилику да дођу до победе, али је Ђурановић пропустио шансу да дође до хет-трика у првом минуту надокнаде.

Већ у следећем минуту уследила је казна. Гајас Захид је савршеном лоптом у простор пронашао Ковача, који је својим другим голом донео Партизану другу везану победу.

У наредном колу Партизан дочекује Чукарички, док ће Нови Пазар гостовати у Панчеву код екипе Железничара.

Суперлига, 12. коло:

Петак:
Црвена звезда - Раднички Ниш 5:1
Чукарички - Напредак 0:0
ТСЦ - Раднички 1923 0:2

Субота:
ОФК Београд - Спартак 1:1
Текстилац - Железничар 0:2
Јединство - Војводина 1:1

Недеља:
Младост - ИМТ 1:0

Понедељак:
Нови Пазар - Партизан 3:4

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи