Могу само "наши"

Екипа која се такмичи у једној јеврејској аматерској лиги у Лондону суспендована је када је откривено да је у својим редовима имала два играча који нису Јевреји. Осим суспензије, ова екипа ће морати да докаже јеврејске корене за још шесторицу својих фудбалера.

Екипа Хоули маунтин Зајона (Holy Mount Zion-HMZ), која се такмичи у аматерској Макаби саутерн фудбол лиг (Maccabi Southern Football League) , кажњен је зато што је у екипи имао играче који нису Јевреји.

Ово аматерско такмчење одржава се у Лондону, а учествују клубови које су основали и за које играју Јевреји. Правила лиге строго забрањују учешће фудбалера који нису јеврејског порекла.

Због недостатка фудбалера, екипа ХМЗ-а се оглушила о ово правило и у тим је довела два енглеска фудбалера.

Цела превара је откривена на мечу против Фејтфолда (Faithfold), када је главни судија, Најџел Бернс чуо да играче, регистрованим под именом Дени Потер и Сајмон Лауб, саиграчи ословљавају именима Мариус и Хавиер. Портер се судији правдао тиме да му је надимак Мариус.

Судија је пренео ово челницима лиге, који су преко профила на Фејсбуку (Facebook) утврдили да играчи нису Јевреји, па самим тим не могу ни да се такмиче у лиги.

"Мислим да је њихов потез одвратан. Показали су недостатак поштовања према лиги, клубовима који се такмиче, али и људима који раде и такмиче се овде", рекао је тренер Фејтхолда.

Екипа ХМЗ-а је суспендована и стављена је на стуб срама од стране осталих екипа које се такмиче у том првенству. Још гора ствар је што још шест фудбалера ове екипе морају да докажу своје јеврејско порекло.

Тренер екипе Роб Ларнер признао је грешку и рекао да је то морао да уради јер није имао довољно играча у тиму. Он је напоменуо да су фудбалери знали да су регистровани под лажним именима, и да им то није представљало проблем.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи