Умро Владимир Маслаченко

Некадашњи голман фудбалске репрезентације Совјетског Савеза Владимир Маслаченко умро је данас у Москви у 74. години.

Маслаченко, који је рођен у Украјини, највише је у каријери пружио чувајући мрежу московског Спартака, са којим је освојио титулу државног првака 1962.

Годину дана раније проглашен је за најбољег голмана у земљи, што је била изузетно велика част, јер му је највећи конкурент био легендарни Лав Јашин.

Маслаченко је учествовао на Првенству света 1958. у Шведској, а са Совјетским Савезом је освојио титулу првака Европе на првом шампионату који је одржан 1960. године.

По завршетку каријере 1968. године Маслаченко се посветио тренерском позиву, а касније је радио и као телевизијски и радио коментатор.

Председник и премијер Русије Димитриј Медведев и Владимир Путин упутили су данас саучешће Маслаченковој породици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи