Опет страдала српска застава

Зенит победио Хајдук у Сплиту 3:2. Око 500 навијача Зенита направило бакљаду. Торцида запалила српску заставу. Хрватска полиција привела два гостујућа навијача, један имао мајицу са натписом "Нас и Срба 300 милиона".

Хрватска полиција страховала је од гостовања Зенита. Хајдук се надао да може да победи. На крају, нису се остварили ни страхови ни наде. Навијачи се нису потукли а тим ииз Санкт Петерсбурга славио је резултатом 3:2. 

Ипак, Руси су у Сплиту и после детаљног претреса на улазу у стадион,  успели да направе бакљаду, а Торцида је уз традиционалну кореографију запалила српску заставу, настављајући "рат барјака" који су српски навијачи почели пре скоро месец дана у Ђенови.

Трагичар утакмице је Јурица Буљат који је скривио два пенала. Ионов је довео Русе у вођство у 32. минуту, Хусти и Росина су реализовали пенале у 47. и 51. минуту. Пораз Хајдука су ублажили Љубичић у 69. и Вукушић у осам минута пре краја.

 Укупно, у Сплит је дошло око 500 руских навијача, а део њих, који се може сматрати екстремнијом групом, од доласка су били под надзором хрватске полиције, рекао је начелник сектора полицијске управе и додао како је утакмица оцењена сусретом високог ризика

Пред утакмицу, неколико дана на Интернету су трајала препуцавања навијача оба тима, па су руски навијачи најавили да ће направити хаос и у Сплиту, као што су и урадили у Санкт Петербургу.

Током дана, приведена су два навијача Зенита, због поседовања пиротехничких средстава, а код једног је пронађена и српска застава са четири ћирилична слова С и мајица са натписом "Нас и Срба 300 милиона".

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи