Лаковић позвао на договор

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић позвао је клубове из београдских лига да разговором дођу "до разумног решења", "поштују систем" и да се врате игрању утакмица прекинутом због сукоба две струје у Фудбалском савезу Београда.

"Разговарали смо о тој ситуацији на седници Извршног одбора ФСС-а и имамо исти став као и раније - желимо да се ствари реше разговором. Пошто је очигледно да је у ФСБ-у дошло до кризе и поларизације, једино разумно решење је да се сутра на скупштини (ФСБ-а) сви сретну и изаберу своје органе", рекао је Лаковић новинарима у Београду.

Он је рекао да ФСС поштује аутономију ФСБ-а и да се нада да ће се пронаћи решење, али и да државни савез може да уведе привремене мере.

Већина утакмица првог кола Српске лиге Београд није одиграна прошлог викенда, зато што су клубови бојкотовали такмичење због сукоба са руководством Фудбалског савеза Београда.

Клубови су заказали седницу скупштине на којој су сменили челнике ФСБ-а, који, са друге стране, не прихватају ту одлуку, наводећи да су потписи делегата приликом заказивања били фалсификовани.

Клубови су најавили бојкот до смене садашњег руководства ФСБ-а и навели да ће присуствовати сутрашњој седници. ФСС ће имати свог представника на тој скупштини.

"Подржавам право клубова да одлучују, а о последицама бојкота воде рачуна дисциплински органи", рекао је Лаковић.

Новинаре је занимало да ли ће ФСС покушати да исфорсира решење како би се утакмице играле за викенд.

"Не знам сада ништа, видећемо сутра како ће то да изгледа. Верујем да ће превладати здрав разум и да ће сами одлучити. Апелујем још једном на клубове да поштују систем", рекао је Лаковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи