Коначно решење у четвртак

Судбина Радомира Антића на клупи репрезентације биће позната у четвртак. После неуспелих преговора селектора "орлова" и Томислава Караџића, коначну одлуку о српском селектору донеће Извршни одбор ФСС-а. Поред Антића биће разматрано још неколико предлога за селектора.

Хладни рат на релацији Радомир Антић-Тимислав Караџић још није готов, али се његов коначни епилог очекује у четвртак.

После више вербалних сукоба, и изјава којима су оптуживали једни друге, селектор "орлова" је сео за преговарачки сто са првим човеком фудбалског савеза, али договор није био постигнут.

Томислав Караџић је за четвртак најавио састанак Извршог одбора на коме ће бити коначно позната судбина селектора "орлова".

Он је новинарима рекао да у овом тренутку не може рећи да ли ће на месту селектора до 2012. године остати Антић, додајући да мисли да ће у четвртак бити разматрана још два, а можда и три предлога.

Како извештавају поједини домаћи медији на разговорима у понедељак није постигнут коначан договор, ситуација је била близу решења, али и даље постоје питања о којима не постоји ни трунка сагласности.

Помак је постигнут пре свега око ревизије примања која има српски селектор. Како извештавају поједини медији Караџић је Антићу понудио упола мањи уговор, односно 50 хиљада евра годишње, док је селектор "орлова" као доњу границу поставио 65 хиљада евра.

Компромис око овога је могуће постићи бонусима, који би у случају пласмана Србије на предстојеће Европско првенство, били исплаћени Антићу.

Ипак, запело је око захтева Караџића да се Антић извини за све што је рекао протеклих неколико месеци. Ту се пре свега мисли на изјаве српског селектора у којима он прозива "квислинге" у репрезентацији.

Антић је у овом случају остао при раније изреченом ставу, да људи које је он прозвао немају шта да траже са репрезентацијом.

Наставак разговора био је најављен за данас, па за сутра, да би на крају све било померено за четвртак.

У међувремену нагађања око евентуалног Антићевог наследника на клупи "орлова" не престају. Најновије име које поједини медији у Србији помињу је бивши тренер Звезде Владимир Петровић Пижон.

Бивши тренер црвено-белих је после одласка из београдског клуба преузео екипу Темишвара, а после Рајевца, Матеуса, Муслина, Јокановића и других, он је последњи у низу опција.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи