Захуктавање "парног ваљка"

Почело је пето фудбалско првенство Србије. Одбрану титуле шампиона "црно-бели" започели победом против дебитанта Инђије (2:1). Највећи ривал Звезда играла нерешено против домаћег Смедерева (0:0). ОФК Београд забележио минималну победу, у осталим мечевима нерешено.

Само осам голова постигнуто је на првих пет утакмице првог кола шампионата Србије у фудбалу. Звезда падалица, Партизан више мислио на среду и Андерлехт.

Пред скоро 10.000 навијача Партизан је кренуо у одбрану титуле. Сам старт меча донео је и први гол, Стевановић је прошао по десној страни, центрирао, Клео се одлично снашао и затресао мрежу.

"Црно бели" су наставили са нападима, ређале су се шансе, међутим, нападачи су били неефикасни. До другог гола чекало се више од 70. минута. Клео је центрирао са леве стране, лопта у казненом простору долази до Петровића, који вешто вара одбрану Инђије и пласира лопту у гол.

У очекивању последњег звиждука судије Инђија је, из једне полушансе, постигла гол. Наиме, Љубинковић је упутио центаршут са леве стране, лопта пролази све у казненом простору и завршава пут у мрежи Партизана.

Дебитант у Суперлиги није разочарао, показао се као тврд орах. Инђија је доказала да има квалитета и да ће, како првенство буде одмицало, пружати све боље партије.

Пред 5.000 гледалаца на стадиону крај Дунава фудбалери Смедерева и Црвене звезде нису успели да за 90 минута пронађу пут до мреже, иако је било доста прилика, нарочито пред голом домаћег тима.

"Црвено-бели" су након елиминације у Европи још једном "посрнули", овога пута на домаћој сцени, а према ономе што су приказали у данашњем мечу јасно је да је реализација и даље највећи проблем у Звездиној игри.

За тим који је са клупе предводио привремени тренер Александар Кристић данас није могао да дебитује Андрија Калуђеровић, кога је управа Црвене звезде ангажовала прекасно да би имао право наступа у Смедереву.

ОФК Београд је тек у финишу меча против веома упорне екипе Металца из Горњег Милановца успео да постигне гол преко дефанзивца Ивана Кецојевића и на тај начин освоји три бода за успешан старт у првенству.

Спартак и БСК су у Суботици поделили бодове. Аливодић је довео госте у вођство у 16. минуту, изједначио је Торбица у 78. минуту. 

Борац је у Чачку дочекао Јавор. Борац је повео већ у 7. минуту, стрелац је био Кнежевић. Јавор је преко Одите успео да изједначи у 57. минуту. 

Резултати првог кола Супер лиге:
Субота:
ОФК Београд - Металац 1:0
Борац - Јавор 1:1
Спартак - БСК 1:1
Смедерево - Црвена звезда 0:0
Партизан - Инђија 2:1

Недеља од 17.30:
Хајдук - Слобода
Војводина - Јагодина
Рад - Чукарички

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи