Фергусон одбио врућу столицу

Тренер Манчестер јунајтеда Алекс Фергусон рекао је да је у два наврата одбио понуду да постане селектор фудбалске репрезентације Енглеске. Фергусон (68) није открио када му је понуђен посао селектора, а медији спекулису да је Фудбалски савеза (ФА) желео да шкотски тренер 1996. године замени Терија Венејблса, али Глена Ходла, три године касније.

"У неколико наврата понуђено ми је да будем селектор Енглеске, али то наравно није долазило у обзир. Мислим да је то ужасан посао, а притом имам велики 'недостатак' пошто сам Шкотланђанин. То је важна ствар, без обзира како гледате на ствари", рекао је Фергусон британским медијима.

Такмичење на Светском првенству у Јужној Африци Енглеска је завршила у осмини финала, поразом од Немачке од 1:4. Фергусон сматра да је дуго такмичење у Премијер лиги имало утицај на наступе репрезентативаца.

"Сезона у Енглеској је напорна. На пример, у децембру играмо осам или девет утакмица, иако је то најгоре време у години, пошто су терени све тежи. У другом делу сезоне већина играча има неких проблема", рекао је он.

"Због важних утакмица играчи не одустају и када на крају сезоне у домаћим лигама почне Светско првенство, фудбалери нису 100 одсто спремни. Потребан им је одмор како би вратили снагу", додао је 68-годишњи тренер.

Фергусон верује да многи "велики" играчи нису добро играли на Мундијалу због великог притиска и очекивања стручних штабова али и навијача.

"Сви главни играчи од којих се очекивало много на Светском првенству, као што су (Лионел) Меси и (Кристијано) Роналдо, су лоше одиграли. Сви су на почетку очекивали да то буде Вејнов (Руни) турнир, али немојте зборавити да он нема много искуства на Мундијалу", рекао је тренер Јунајтеда.

"Много играча ће само једном играти на Светском првенству, али Вејн ће имати још прилика и уз потребно искуство, биће још бољи", додао је Фергусон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару