Слован тежак противник

Тренер фудбалера Црвене звезде Ратко Достанић оценио је да је његова екипа на данашњем жребу за треће коло квалификација за Лигу Европа добила можда и најтежег могућег противника, али је истакао и да се не плаши Слована из Братиславе.

"Слован је добра екипа и клуб који је у својој историји направио запажене резултате у Европи. Ипак, не плашимо се никога, немамо избора, јер се наши циљеви знају", рекао је Достанић.

Слован је основан 1919. године и вишеструких је освајач националних шампионата и купова. Највећи европски успех остварио је 1969. године освајањем Куп победника купова. Прошлу сезону у словачком првенству завршио је на другом месту са три бода мање од Жилине.

"За сваког противника смо се спремали, па и за овог, можда и најтежег. Немамо превише времена за припрему, урадићемо што бољи скаутинг и после је на нама да дамо све од себе да их елиминишемо", навео је тренер црвено-белих.

Звезда ће на првој утакмици са Слованом, 29. јула, бити домаћин у Београду. Реванш ће се играти 5. августа на стадиону Пасиенки у Братислави чији је капацитет нешто више од 13.000 места. Могуће је да буде замене домаћинства.

"Из дана у дан све смо јачи. Радимо веома добро и што је најважније играчи су жељни да оставе траг у Европи. Даћемо све од себе да тако и буде. Знамо и да наши навијачи једва чекају да виде своје љубимце на 'Маракани' и сигурно да се уз њих наше шансе повећавају", истакао је Достанић. 

Капитен Звезде Славољуб Ђорђевић сложио се са оценом да црвено-бели на жребу у Ниону нису могли да прођу горе него што јесу.

"Већ дуже време радимо за тај 29. јул. До тада ћемо се спремати и мислим да ћемо праву форму темпирати за тај двомеч. Сваки почетак је тежак, али можда имамо ту погодност што је први меч на 'Маракани'. У том првом дуелу морамо да направимо што бољи резултат пред реванш", навео је Ђорђевић. "Слован морамо да прескочимо ако желимо да дођемо до циља, што је играње у Европи", додао је капитен Звезде.

Београдски тим већ неколико сезона не бележи ни просечне резултате на европској сцени. Групну фазу Лиге Европа последњи пут је играо 2007. године. Борбеност из прошле сезоне, ипак, наговестила је боље дане, иако је Лига Европа и тада остала неиспуњен циљ.

"Сада имамо искуснију и јачу екипу у односу прошлу сезону. Сви смо искуснији за годину у којој смо играли много тешких утакмица. Имамо разлога за оптимизам, добро смо се појачали и уз атмосферу коју имамо можемо да се надамо најбољем. Треба бити опрезан и концетрисан како бисмо дошли до зацртаних циљева", нагласио је Ђорђевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару