Мурињо дефинитивно у Реалу

Фудбалски тренер Жозе Мурињо прећи ће и званично у Реал Мадрид, пошто је шпански клуб ипак успео да се договори са Интером из Милана око обештећења за португалског стручњака.

Председници Реала и Интера, Флорентино Перес и Масимо Морати, састали су се у Милану и договорили су се око обештећења.

Реал је саопштио да ће Мурињо бити промовисан и представљен у понедељак на стадиону Сантјаго Бернабеу. Он ће заменити Мануела Пелегринија, који је у среду отпуштен.

Италијански спортски дневник Газета дело спорт пренео је да ће Реал платити обештећење од 16 милиона евра у две рате.

Мурињо је потврдио да жели да пређе у Реал прошле суботе, када је са Интером победио Бајерн са 2:0 и освојио Лигу шампиона.

Мурињо је провео две сезоне у Интеру и са клубом је освојио две титуле првака Италије, национални куп и Лигу шампиона, што је први трофеј првака европе за клуб од 1965. године.

Пре Интера, са Челсијем је два пута освојио Премијер лигу, а са Портом је тријумфовао у Лиги шампиона 2004. године.

Упркос успесима, Мурињо је често представљан као дефанзивно оријентисани тренер и већ су се појавила питања како ће успети да искористи врхунске нападаче као што су Кристијано Роналдо, Кака и Карим Бензема.

"Морамо да знамо са чиме располажемо и да то применимо на најбољи начин да бисмо били опасни. Морамо да пронађемо начин игре који им дозвољава да буду такви. Принципи игре зависе од играча које имате", рекао је Мурињо шпанским медијима.

Реал је освојио девет европских круна, али последњу од њих 2002. године. Клуб је прошле године довео Роналда, Каку и Бензему, али тим није успео да прође другу фазу Лиге шампиона.

Мурињо намерава да освоји титулу у четвртој земљи, после освајања првенстава Португала, Италије и Енглеске.

"Мислим да ме Реал довео јер знају да од мене могу да траже успех у кратком року, али и зато што могу да поставим основу за будућност.

Желим да оставим траг у овом клубу, не само титулама, већ и другим стварима. Обећавам да ћу од првог дана извлачити најбоље из играча и да ћу бринути о њима", рекао је Мурињо.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару