Шеста Звездина звезда биће?

Челници Црвене звезде потврдили су да ће тај клуб у суботу добити шесту Звездину звезду, али нису желели да открију да ли ће то бити неки појединац или цео тим који је 1991. године освојио европски Куп шампиона.

"Председник Владан Лукић је пред састанак Управног одбора изнео предлог да прогласимо шесту Звездину звезду и он је прихваћен. Тиме завршавамо ту причу, јер више нема играча који су за клуб играли 300 или 400 утакмица", казао је Лукићев саветник за маркетинг и медије Лазар Лабус.

Последњих дана у јавности се доста спекулисало о томе ко ће бити проглашен за шесту Звездину звезду, а очекује се да то ипак буде цела шампионска екипа из 1991. године.

Уместо досадашње праксе, Звезда ће основати Кућу славних у којој ће бити примани и они који су клубу дали много на терену и ван њега.

"Поменућу само Бору Костића... Ту је и доктор Аца Обрадовић, Миљан Миљанић, Владимир Цветковић, многи велики тренери који су Звезди дали пуно, иако не сви у копачкама", казао је портпарол клуба Марко Николовски.

Првих пет Звездиних звезда су Рајко Митић, Драгослав Шекуларац, Драган Џајић, Владимир Петровић Пижон и Драган Стојковић Пикси.

"Како је првих пет звезда носило своје генерације... тако ће и шеста представљати оно што Звезда јесте", објаснио је Николовски.

Манифестација "Звездине стазе", којом се обележева 19 година од освајања трофеја КЕШ и 65 година постојања клуба, одржаће се од 18 сати у Беоекспо центру на Новом Београду. Очекује се присуство 700 званица, међу којима и око 300 садашњих и бивших фудбалера Црвене звезде.

Лабус је рекао и да се очекује долазак свих играча из генерације која је 1991. освојила Куп шампиона.

"На крају манифестације биће и једно велико изненађење, за све присутне и оне крај малих екрана", закључио је Лабус, док је Николовски појаснио да је изненадење у вези са будућношћу клуба.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару