Клео: Долазак у Партизан џек-пот

„Направио сам прави потез када сам прошлог лета прешао из Црвене звезде у Партизан“, каже у интервјуу за „Блиц“ најбољи стрелац црно-белих Габријел Клеверсон Кордова Клео.

 

Бразилац сматра да је у последњих годину дана доста напредовао, а као најважнији моменат целе каријере наводи освајање титуле.

- Освајање титуле са Партизаном био је врхунац моје досадашње каријере и наравно да сам пресрећан. Што се тиче мог доласка, лако сам се прилагодио јер сам већ годину дана живео у Србији, навикао сам се на средину, а у Партизану сам заиста лепо примљен, од људи који раде у клубу, играча, па све до навијача, који су нам били велика подршка у освајању титуле. Када сам прелазио у Партизан било је приче да ћу имати проблема са Звездиним навијачима што сам прешао у редове највећег ривала, али заиста то нисам осетио тако. У Београду нисам доживео ниједну непријатност.

Ово вам је први трофеј националног шампиона?
- Био сам већ једном првак са Атлетико Параненсеом, али не државе већ само републике Параненсе. Ово је, као што сам већ рекао, мој највећи трофеј, па самим тим и најдражи.
Први вам је честитао син Енрике?
- Када је после победе над ОФК Београдом почело славље на терену, он је дошао код мене. У првом тренутку се мало уплашио, збунио се јер је била велика гужва, али се убрзо привикао на атмосферу и заједно са нама славио. Увек сам највећу подршку имао у породици. Моја супруга Клајд редовно прати све моје партије и увек је уз мене.
 Да ли су у Бразилу пратили ваше игре?
- Наравно. Утакмицу против ОФК Београда гледали су путем интернета сви моји пријатељи у Бразилу. Одмах по завршетку стигле су ми честитке за постигнут гол и освојену титулу, пре свих од родитеља, а потом и од другова.

Остала је још једна утакмица?
- Нажалост, у недељу нећу бити у прилици да помогнем саиграчима на терену против Младог радника, пошто сам на претходној утакмици ишчашио зглоб. Током идуће недеље отићи ћу са породицом у Бразил, најпре код мојих у Гуарапуаву. Одмор ми траје 20 дана, па ћу искористити то време да посетим пријатеље и у осталим деловима Бразила.
Да ли остајете у Партизану и наредне сезоне?
- То од мене мало зависи. Имам уговор са Партизаном на још три године и све је у рукама клуба око мог евентуалног трансфера. Што се мене тиче, мени је лепо у Београду, навикао сам се на обичаје, климу, храну, породица ми је ту.

Амбиције?
- Освојили смо титулу, али мислим да ова екипа Партизана сада треба да направи корак даље и да се пласира у Лигу шампиона. Квалитет имамо и са пар појачања сигуран сам да бисмо успели да прођемо у групу - додао је Клео.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи